2013-12-19 09:00Pressmeddelande

1000 anledningar att välja uterum från Skånska Byggvaror 2014

null

Från våren 2014 finns Skånska Byggvarors uterum i 1000 olika mått, i standardutförande

Nu blir det ännu enklare att välja rätt uterum till villan. Vid vårens lansering av Skånska Byggvarors uppdaterade uterumsortiment erbjuds uppemot 1000 helt nya mått på uterum. Därmed blir det enklare att beställa och bygga exakt det uterum som passar bäst till hus och tomt.

Större utbud och enklare för kunden. Det är ledstjärnor för vårens uterumsatsning från Skånska Byggvaror. Från att tidigare ha erbjudit uterum i 15 standardiserade mått, erbjuds uppemot 1000 varianter utan behov av anpassningar. Dessutom lanseras ett mer komplett sortiment än någon gång tidigare vilket betyder att det blir enklare för kunden att skapa sitt drömrum.

-        Eftersom alla hus har specifika mått behövde vi bättre anpassa vårt sortiment efter husens unikitet och storlek. Med standardiserade mått för 1000 olika varianter undviks tidskrävande anpassningar, berättar Jesper Nilsson, produktchef på Skånska Byggvaror.

Med storsatsningen inför våren 2014 har Skånska Byggvaror fokuserat på att lösa en större del av kundens uterumsprojekt, från idé till förverkligande. Med lanseringen av standardiserade stommar, partier, tak, grunder och takavvattning etc får kunden exakt rätt mått, stil och kvalitet. Med uterum och vinterträdgårdar, från 9 till 40 kvadratmeter, erbjuder man en flexibel repertoar till husägare i Sverige och Norge. Eftersom Skånska Byggvaror har kontroll över hela kedjan, designar, utvecklar och tillverkar uterummen i egen fabrik i Skåne, erbjuds marknadens mest prisvärda uterum. Sedan 2008 har priserna dessutom sänkts med cirka tio procent.

-        Med 15 000 sålda uterum varje år har vi lärt oss vad som krävs av ett riktigt bra uterum. Vi är väldigt måna om att hjälpa våra kunder förverkliga ett drömrum som skapar livskvalitet och glädje utöver det vanliga. Egentligen borde man kalla uterum för glädjerum, för det är just det de skapar, säger Jesper Nilsson.

I bifogat dokument hittar du en längre intervju med Jesper Nilsson om uterum och tips för rätt val och placering.

Uterum är sedan 80-talet en paradgren för Skånska Byggvaror med egen produktutveckling, design och tillverkning i Skåne. Hittills har över en miljon uterumluckor sålts och 1 540 000 kvadratmeter uterumtak har sålts, vilket motsvarar 216 fotbollsplaner. Varje år säljer Skånska Byggvaror cirka 15 000 uterum i Sverige och Norge. Skånska Byggvarors uterum heter Classic, Optimal, Excellent, Isolent, Isomax. Läs mer om dem här

HÖGUPPLÖSTA BILDER – Bilder på uterum HÄR får användas fritt så länge det uppges att bild och produkt kommer från Skånska Byggvaror.

Skånska Byggvaror, Jesper Nilsson produktchef, tel: 0733-223003 E-post: jesper.nilsson@skanskabyggvaror.se

Växel 042-25 30 00. Besöksadress: Kanongatan 13,  254 67 Helsingborg

Om Skånska Byggvaror – för hemmafixare över hela Sverige
Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till ”gör-det-självaren” och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer – t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Alla produkter säljs under eget varumärke. Genom egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har Skånska Byggvaror kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget har drygt 130 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm samt sedan 2012 även verksamhet i Norge via förvärvet Grönt Fokus. www.skanskabyggvaror.se


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg