2017-03-30 09:31Nyheter

​Skånska Byggvaror talare på konferensen DI Retail 2017, 6 april

null

För 3:e året i rad samlar Dagens Industri detaljhandelns nyckelspelare för att diskutera vägen framåt. I år är Skånska Byggvaror en av konferensens huvudtalare för att berätta om resan från postorder, via e-handel till en framgångsrik och lite ovanlig satsning på shop in shop, i Sverige och Norge.

Dagens Industris konferens DI Retail är den självklara mötesplatsen för ledande beslutsfattare och branschexperter. Detaljhandeln är en betydande tillväxtmotor för svensk ekonomi. I dagsläget står branschen inför stora utmaningar i form av ökad konkurrens och krympande marginaler. Samtidigt finns det stora möjligheter för aktörer som anpassar sin verksamhet till en ny verklighet. Skånska Byggvaror är ett sådant exempel och på konferensen kommer affärsutvecklingschefen Beiron Palm att berätta om ett alternativ till att starta en helt egen butik. Nämligen att dela ytor med en redan befintlig aktör i målområdet i en shop in shop-lösning.

När vi skulle komplettera vår starka position inom distans- och e-handel ville vi satsa på egna butiker, men inte gärna ta hela kostnaden för att bygga upp hela varuhus. Genom att hyra in oss hos Plantagen med butiker uppemot 1000 kvadratmeter kom vi inte bara igång väldigt snabbt utan fick från dag ett tillgång till rätt målgrupp och befintliga kundflöden. En satsning som vi nu firar med öppnandet av tre nya butiker hos Plantagen i Sverige och Norge, säger Beiron Palm, affärsutvecklingschef Skånska Byggvaror.

Våren 2017 öppnar Skånska Byggvaror tre nya butiker, samtliga inne i befintliga Plantagen-butiker, i Jönköping, Stavanger och Bergen.

Beiron Palm talar på Dagens Industris konferens DI Retail med start 12:20 under rubriken ”Shop-in-shop-lösning – ett vinnande koncept. Sheraton Hotel Stockholm den 6 april. För mer information www.konferens.di.se

För information kontakta:

Skånska Byggvaror, Per-Ivan Christiansson, tel: 0733-223003, växel 010-4838300

E-post: per-ivan.christiansson@skanskabyggvaror.se       


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg