2017-06-22 11:09Nyheter

​”Så mycket bättre”. Familjen Swärd skapade sitt drömhäng i Skanör (text och video)

null

När det var dags att göra om 70-talsvillans uteplats valde familjen Swärd att gå ”all the way”. I direkt anslutning till vardagsrum och kök har ett drömlikt häng skapats som för tankarna till det populära TV-programmet ”Så mycket bättre”. Utseendet och inredningen har inspirerats av det karga och avskalade Gotland och Österlen samt det avslappnade Skanör. Häng med hem till Mårten, Cecilia, Anna, Oskar och hunden Urax.

Rummet har blivit den naturliga fortsättningen på vårt luftiga vardagsrum och köket. Med skjutbara fönsterdörrar i vardagsrummet suddas inne och ute bort och vi får in vår härliga trädgård och utemiljöer i hemmet via uterummet, säger Cecilia Swärd som tillsammans med sin man Mårten skapat den avslappnade miljö där hela familjen njuter dagligen

Lagom till julen 2016 stod det nya uterummet klart och kunde lagom till julafton invigas. Isolerat för vår, sommar och höst är det inga problem att få upp värmen i rummet även under vintersäsongen. Men det var med sommar och sol i sinnet som familjen bestämde sig för uterummet från Skånska Byggvaror. Med hjälp av en trädgårdsarkitekt ritade familjen upp den nya utemiljön och skapade i ett slag tre nya livsytor utanför vardagsrummet. Ett uterum, en nedsänkt lounge utanför uterummet och ett träddäck. En underbar miljö för avslappnat inne-uteliv, under vår, sommar och höst.

Efter att vi gjutit en betonggrund tog det bara tre dagar att bygga uterummet för vår duktige snickare. Vi är extremt glada att vi satsade på detta och har lyft hela vår hemma-upplevelse flera snäpp och vi njuter nu ännu mer av vårt härliga hem, berättar Mårten Swärd.

Dova toner och robust känsla

Familjens hus är byggt 1972 och uppfört i tidstypiskt gult tegel. Träpanelerna är fortsatt svartlaserade varför det var naturligt att lägga till ett uterum i samma nyanser. Träpartierna är svarta och de isolerade skjutdörrarna är antracitgrå. Med det ljusa och rustika betonggolvet skapas en gedigen och robust upplevelse som förstärks av det egensnickrade matsalsbordet, träbänk och korgstolar med fårfällar.

Vi ville ha det enkelt. Inga krusiduller och med lugna, jordiga färger. Vi utgick från känslan av Gotland, Österlen, Skanör och faktiskt en stänk av Alperna, berättar Mårten och skrattar. Att vi sedan har två ”rum” till att njuta av in anslutning till uterummet, vår nedsänkta lounge och däcket, gör att vårt hem vuxit rejält i och med satsningen.

Själva uterummet kostade drygt 30 000 kronor i material och total cirka 65 000 med hantverkare. En investering som snabbt betalat av sig, menar familjen.

Det är en kanonsatsning och motsvarar en semesterresa ungefär. Men istället för en resa har vi nu istället ett underbart rum som vi har så länge vi bor kvar i huset, säger Cecilia och avslutar. Vi är supernöjda, vi använder rummet hela tiden och skulle man ge betyg åt rummet får det en klar tia av tio möjliga.

Familjen Swärd är så nöjda med sitt uterum att de nu bestämt sig för att bygga ännu ett. Denna gång ett fristående som vi får återkomma till senare i på Drömhemmet.

Fakta familjen Swärds uterum i Skanör

  • 16 kvadratmeter uterum med skjutdörrar
  • Vår, sommar, höst isolerat
  • Antracitgrå skjutdörrar i två-glas
  • 32 mm kanalplast i taket
  • Inköp material 33 000 kronor
  • Total kostnad med snickare och el 70 000 kronor

Se videoreportage från familjen Swärds uterum i Skanör.

Kort version 1:45

https://www.youtube.com/watch?v=CcpsUT0mFmk

Lång version

https://www.youtube.com/watch?v=ad8yCocI5Vk


Om Skånska Byggvaror

Om Skånska Byggvaror Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group. För att komma i kontakt med Skånska Byggvaror ring 042 - 210 100. Om Byggmax Group I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.


Kontaktpersoner

Sofie Molin
Marknadskoordinator Skånska Byggvaror
Sofie Molin
Anna van Alphen
Marknadschef Skånska Byggvaror
Anna van Alphen
Oscar Tjärnberg
VD Skånska Byggvaror
Oscar Tjärnberg