2020-11-06 05:21Pressmeddelande

Unik djupdykning i Stockholms skolprojekt

Skissbild av skolan i Hagastaden. 
Arkitekt: Arkitema.Skissbild av skolan i Hagastaden. Arkitekt: Arkitema.

Några av Sveriges största skolprojekt presenteras av ansvariga arkitekter och granskas av en kunnig publik. Nytt för i år är att allt sänds digitalt och därför kan Projektkavalkaden nå en mycket större publik.
– Alla som är intresserade av arkitektur, skol- och stadsplanering är välkomna att delta. I år går vi igenom två riktiga prestigeprojekt, säger Anne-Maj Björkskog arkitekt på SISAB.

Pågående skol- och byggprojektet Brandstegen i Stockholmsförorten Midsommarkransen och den planerade skolan i den framväxande Hagastaden presenteras i år. Dessutom berättas det om den tidiga skissens betydelse för ett skolprojekt. Hur arkitekten tar in faktorer som påverkar den färdiga ritningen, skolan och närområdet.

Detta är femte året som SISAB erbjuder, tillsammans med några av Sveriges främsta arkitekter, en inblick bakom kulisserna till de största och mest spännande skolprojekten.

– Det är ett unikt erfarenhetsutbyte och intresset har växt för varje år. Coronaepidemin har såklart tvingat oss att tänka nytt kring formen men en lyckad sidoeffekt blir då att vi kan erbjuda långt många fler att ta del av Projektkavalkaden eftersom allt sänds live och digitalt, säger Anne-Maj Björkskog.

Välkommen att logga in på måndag 9 november klockan 09:00.

Länk till livesändningen och mer information om programpunkterna och Projektkavalkaden hittar du här: https://sisab.se/sv/om-sisab/nyheter/2020/projektkavalkad-2020/

För frågor om Projektkavalkaden, kontakta:

Anne-Maj Björkskog
anne-maj.bjorkskog@sisab.se
0850846285Om SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Vår målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 200 000 människor vistas dagligen.