2018-08-22 04:28Pressmeddelande

Stockholms största gymnasium invigs

Onsdag den 22 augusti är det dags för invigning av Anna Whitlocks gymnasium – Stockholms stads största och nyaste gymnasium. De fyra hus som tillsammans utgör den nya skolan på Hantverkargatan, nära Stockholms stadshus, har renoverats för att möta stadens växande elevkullar. 

– Vår nya skola har gjort succé redan innan den öppnades, genom att både antalet lärare som sökte de lediga tjänsterna och antalet ungdomar som sökte de nya elevplatserna slog alla rekord, säger Olle Burell (S), skolborgarråd tillika SISAB:s styrelseordförande.

Anna Whitlock blir Stockholms största gymnasium och kommer att kunna ta emot 2 200 elever. Byggnaden ligger strategiskt på Kungsholmen, där SISAB äger och förvaltar flera andra fastigheter.

– Vi är mycket stolta över att förvalta detta kunskapspalats och erbjuda stadens elever ändamålsenliga lokaler i Stockholms innerstad, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

Anna Whitlock
Anna Whitlock var en svensk skolpionjär, utbildad lärare och feminist. Hon startade flertalet egna skolor, bland annat Whitlockska samskolan. Anna Whitlock var en av de skolpionjärer som arbetade för ett demokratiskt och mer jämlikt och jämställt samhälle.

Invigning

Onsdag 22 augusti, invigs skolan högtidligt med bandklippning av rektor Annica Tengbom Ödén och skolborgarrådet Olle Burell (S). Utöver det hittar vi SISAB:s vd Claes Magnusson, Parkteaterns chef Sissela Kyle, och kör från Kungsholmens gymnasium/Stockholms musikgymnasium på programmet.


För mer information, kontakta:

Thomas Bergsell
Pressansvarig SISAB
Tel: 08-508 470 10, mobil: 076-1243288
thomas.bergsell@sisab.se


Om SISAB

Skolfastigheter i Stockholm AB är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Vår målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer.

Relaterad media