2017-04-28 04:50Pressmeddelande

SISAB först i Sverige att verifiera skola som Miljöbyggnad guld

Lugnets skola i Hammarby sjöstad har, som första utbildningslokal i Sverige, verifierats enligt Miljöbyggnads högsta klassning – guld.

SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB) har målet att alla bolagets nya fastigheter ska certifieras enligt SGBC:s (Swedish Green Building Council) klassificering Miljöbyggnad, minst nivå silver. Certifieringen bygger på beräkningar i samband med byggnationen och det är först två år efter driftsättning som byggnaden kan verifieras.

Enligt SGBC är Lugnets skola den första utbildningslokalen i Sverige att verifieras som Miljöbyggnad guld som är den högsta klassningen.

– Stockholms stad har bestämt sig för att alla elever ska erbjudas högkvalitativ utbildning i lokaler som är både pedagogiskt utformade och miljövänliga. Detta guld till Lugnets skola är en inspiration för alla andra skolbyggen, säger Olle Burell, Skolborgarråd Stockholms stad, tillika SISAB:s styrelseordförande.

– Att nå Miljöbyggnad guld är svårt och det är många som har bidragit till att vi nått hela vägen. Vi är förstås mycket stolta över att visa upp att SISAB och Stockholm är ledande inom bygget av hållbara utbildningslokaler, säger Claes Magnusson, vd SISAB

Läs mer om SISAB:s hållbarhetsarbete här.

Läs mer om SGBC och Miljöbyggnad här.

Jacob Landin
Kommunikationchef
076-1246271
jacob.landin@sisab.se

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Vår målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 100 000 människor vistas dagligen.


Om SISAB

Skolfastigheter i Stockholm AB är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Vår målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer.

Relaterad media