2020-01-15 14:00Pressmeddelande

SISAB är friskast i Stockholm

SISAB är friskast i Stockholms län enligt friskusarna på Feelgood. Mikaela och kollegan Anni uppskattar SISAB:s olika hälsofrämjande alternativ.

Foto: SISABSISAB är friskast i Stockholms län enligt friskusarna på Feelgood. Mikaela och kollegan Anni uppskattar SISAB:s olika hälsofrämjande alternativ. Foto: SISAB

Hälsoföretaget Feelgood har utsett SISAB till Stockholms läns friskaste företag. Nu går SISAB vidare som en av sju deltagare i finalen för att tävla om utmärkelsen Sveriges friskaste företag 2019. Konkurrensen var stenhård och totalt har 160 företag tävlat. Priset går till de som lyckats bäst med att skapa en sund arbetsplats där medarbetarna mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet.

– Det är hedrande att få den här bekräftelsen på att vårt hälsoarbete lönar sig. Som Stockholms skolfastighetsbolag är det en framgångsfaktor att vi mår bra när vi ska skapa hälsosamma miljöer för stadens barn och unga. Skolan är dessutom en utmärkt inspirationskälla, vi har till exempel både idrottsdag och friluftsdag på SISAB, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

På SISAB har det hälsofrämjande arbetet varit en del av vardagen i flera år. Med betoning på lustfyllda aktiviteter som passar alla har fokus varit skapa relationer mellan bolagets medarbetare. Utöver de årliga idrotts- och friluftsdagarna spelas det spökboll, innebandy, fotboll och golf. Varje vecka arrangeras dessutom träningspass, stavgångspromenader och löpträningar. Ledordet är delaktighet, både kring vilka som deltar men också vilka som arrangerar – för i de allra flesta fall är det de egna medarbetarna som leder aktiviteterna.

– Att få idrotta tillsammans med mina kollegor är inte bara roligt utan också otroligt nyttigt. Jag träffar kollegor som jag inte träffar till vardags. Ibland ersätter till och med ett träningspass ett stillasittande möte, säger Mikaela Linnerstam, HR-specialist, SISAB.

Träning är dock bara en del av SISAB:s arbetsmiljöarbete. Sedan länge har företaget arbetat systematiskt för att skapa en god arbetsmiljö där medarbetarna har balans mellan arbete och privatliv.

Motivering till utmärkelsen Stockholms läns friskaste företag

Genom en proaktiv approach och med hjälp av systematiska och långsiktiga satsningar på arbetsmiljö, där utbildning är honnörsordet, har en av Sveriges största fastighetsägare skapat en frisk arbetsplats. Med värderingar som är väl förankrade i organisationen och med lust snarare än pekpinnar har stressen minskat samtidigt som flera olika hälsoinitiativ för gemensam rörelse startats. Tack vare sin långsiktiga och strategiska satsning på arbetsmiljöfrågorna har företaget också klarat en stark tillväxt med bibehållet fokus på människorna. SISAB är årets länsvinnare i Stockholm och en av sju finalister i Sveriges Friskaste Företag 2019.

Om utmärkelsen

Priset, som i år delas ut för tredje året i rad, går till det företag som lyckats bäst med att skapa en sund arbetsplats där medarbetarna mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet. Syftet med priset är att lyfta upp de bästa exemplen av den ökande mängd organisationer som ser en hållbar och hälsosam arbetsmiljö med friska medarbetare som en central del av sin affärsstrategi.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, juryns ordförande är Göran Hägglund, styrelseordförande på Feelgood.Om SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Vår målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 200 000 människor vistas dagligen.