2020-01-16 10:04Pressmeddelande

Pressinbjudan: Invigning av Sjöviksskolan i Årsta

Sjöviksskolan innehåller många intressanta detaljer. Träpanaler bidrar till en bättre akustik och skapar ett lugn.Sjöviksskolan innehåller många intressanta detaljer. Träpanaler bidrar till en bättre akustik och skapar ett lugn.

Den 17 januari klockan 13 invigs Sjöviksskolan, en F–9-skola vackert belägen i Sjöviksbacken i Årstadal. Skolborgarråd Lotta Edholm (L) klipper band och inviger den nya skolan tillsammans med SISAB, skolans elever, personal och vårdnadshavare. 

– Sjöviksskolan är en unik och inspirerande byggnad som ger maximalt stöd till den pedagogiska undervisningen. Vi har verkligen jobbat för att skapa en trivsam utbildningsmiljö för både elever och personal, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

Sjöviksskolan har många spännande och ovanliga rum som varierar i höjd, ljus och storlek. Arkitekterna har arbetat med ett fåtal färger som kombinerats på olika sätt och ger skolan en unik karaktär. Sjöviksskolan har plats för 1200 elever. De första eleverna i årskurs F-5 flyttade in under hösten 2019, och inflytt fortsätter etappvis tills skolan når full kapacitet F-9 lagom till läsåret 2022-2023.

SISAB:s vd Claes Magnusson och skolborgarråd Lotta Edholm (L) finns tillgängliga för intervju. Efter ceremonin på skolgården finns det också tillfälle att träffa arkitekten Anna Areskough från Max Arkitekter och konstnärerna Bella Rune och Jonas Nobel.

Datum: 17 januari

Tid: Start kl 13
Plats: Sjöviksskolans skolgård, Årsta Skolgränd 9

Byggherre: SISAB
Uppdragsgivare: Stockholms stads utbildningsförvaltning
Arkitekt: Max Arkitekter
Konst: Stockholm konst, Bella Rune och Jonas Nobel
Projektledning: Afry
Entreprenör: PEAB




Om SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Vår målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 200 000 människor vistas dagligen.


Kontaktpersoner

Kommunikationschef
Thomas Pella Bergsell