2023-11-09 11:17Pressmeddelande

Okej att leka i skolans rabatt

Äntligen får barnen hoppa in bland rabatter och gångar. Lekotopen är invigd och nu ska buskar och barns lek få växa fritt.Äntligen får barnen hoppa in bland rabatter och gångar. Lekotopen är invigd och nu ska buskar och barns lek få växa fritt.

SISAB och Sandåkraskolan har fått sin första Lekotop. En yta som uppmuntrar till kreativ lek och är byggd av naturmaterial och återbrukade material. Nu är det okej att leka i rabatten och barnens fantasi sätter gränserna.

— Lekotopen erbjuder möjligheter för olika sorters lek. Förhoppningsvis kan barnens olika behov och önskemål uppfyllas så att alla som leker här kan känna sig trygga och hitta sin favoritplats, säger Ebba Agerman, VD för SISAB.

På Sandåkraskolan har eldsjälar bland föräldrar och skolpersonal tillsammans med SISAB skapat en ny naturlig och hållbar lekplats. Ett fint samarbete mellan alla parter gör att lek och landskap flätas samman och bildar en Lekotop. Ett relativt nytt begrepp för en gammal sanning, barn trivs i sin lek bland stockar, stenar och buskar. Lekställningar i all ära, men ibland lockar en ”hemlig” gång bland buskar och en gömma med kottar mer än en rutschkana.

2C vinnare med Lekotopia

Klass 2C vann namntävlingen och barnens nya yta heter numera ”Lekotopia”. Nu ska nyplanterade buskar och blommor få växa till sig och skapa en ny miljö för skolbarnen. En miljö som följer årstidernas växlingar och varje årstid innebär nya saker att upptäcka. Bland gångar och buskar så finns också några återbrukade statyer, som man självklart får klättra på. De stod tidigare på en nedlagd förskolas gård, men får nu en ny plats men med samma uppdrag: att ge barnen en plats att leka fritt.

Trio som inviger Lekotopen: Emma Simonsson, förälder och medgrundare till Lekotopen, Anders Brändström, Fastighetsförvaltare SISAB och Åsa Selin Fiberg, Rektor på Sandåkraskolan.

Trio som inviger Lekotopen: Emma Simonsson, förälder och medgrundare till Lekotopen, Anders Brändström, Fastighetsförvaltare SISAB och Åsa Selin Fiberg, Rektor på Sandåkraskolan.

 


Om SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Vår målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 200 000 människor vistas dagligen.


Kontaktpersoner

Kommunikationschef
Thomas Pella Bergsell