2021-10-21 04:05Pressmeddelande

Nyinvigning på Västertorpsskolan

Västertorpsskolans nya byggnadVästertorpsskolans nya byggnad. Foto: Rebecca Nyberg/SISAB

Äntligen får elever, personal och SISAB fira Västertorpsskolans nya skolhus. Den uppskattade skolan behövde mer utrymme och nu firar vi en ny matsal, fler hemvister och ytterligare plats för cirka 240 av områdets barn.

– I Hägersten är det fortsatt högt tryck på stadens populära skolor och därför extra kul att få fira denna efterlängtade tillbyggnad, säger SISAB:s vd Claes Magnusson.

Det är en stor byggnad som nu firas. 2900 kvadratmeter utspridda över fyra våningar, en ny stor matsal med tillagningskök. På våning ett till tre finns det plats för totalt tolv klasser. Samtidigt har det skett förändringar i befintliga byggnader för att även få plats för en utökad personalstyrka, men ombyggda lärarrum och ytor för skoladministrationen. Tidigare fick 500 elever plats, men nu finns det plats för 840 barn.

– Det har verkligen blivit jättefint och det är bara att tacka för ett fint samarbete med skolan och entreprenören, säger Claes Magnusson.

På invigningen så deltar även skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L), representanter från Stockholms konst, utbildningsförvaltningen, entreprenörer och så klart skolans personal och fantastiska elever.

När: 21 oktober, kl. 9.30. På skolgården.

 


Om SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Vår målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 200 000 människor vistas dagligen.