2017-06-12 12:18Pressmeddelande

Ny förskola i växande Farsta

Framtidens förskola landar i snabbväxande Farsta. I området Stora Sköndal byggs och planeras det för över 500 bostäder och nu börjar SISAB bygget av förskolan Galamiddagen.

– Nu när Farsta växer åt alla väderstreck så är det särskilt viktigt att vi planerar för barnen i ett tidigt skede, säger Olle Burell (S) skolborgarråd och styrelseordförande för SISAB

  I området Stora Sköndal har Farsta stadsdelsnämnd beställt en förskola, av modellen Framtidens förskola, anpassad för sex avdelningar. Investeringen beräknas till 42 miljoner kronor och förskolan är redo att ta emot barn och personal i slutet av nästa sommar.– Detta blir en milstolpe eftersom detta är den tionde konceptförskolan vi bygger och tillsammans med Farsta stadsdelsförvaltningen har vi redan nu planerat för fler, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.I hela stadsdelen Farsta planeras det för över 8 000 nya bostäder. Samtidigt ska gamla och tillfälliga förskolor ersättas. Redan nästa vecka tas spadtaget på ytterligare en konceptförskola i Farsta. Sakramentet heter den och byggs i Sköndal.SISAB tog fram konceptförskolan Framtidens förskola för att snabba på processen inför byggandet av en förskola. Konceptet finns i tre olika storlekar, har samma planlösning men fasad och utemiljö anpassas efter området.

För mer information, kontakta:

Thomas Bergsell

Pressansvarig SISAB

Tel: 08-508 470 10, mobil: 076-1243288

thomas.bergsell@sisab.se

Ömer Oguz

Pressekreterare för skolborgarrådet Olle Burell.

mobil: 076-122 92 34,

omer.oguz@stockholm.se


Om SISAB

Skolfastigheter i Stockholm AB är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Vår målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer.

Relaterad media