2018-08-24 06:48Pressmeddelande

Inflyttningskalas i Observatoriet

Till årsskiftet ska allt vara på plats och Observatoriet redo att ta emot skolklasser och lärare. Stockholms stad bjuder nu in till ett inflyttningskalas där byggnadens historia och framtid presenteras.

– Vi vill ge stadens unga en direktlänk till ett viktigt kapitel i svensk vetenskapshistoria. Här i Observatoriet samlar vi en världsunik kunskap som vi vidareförmedlar till elever och lärare, säger Olle Burell (S), skolborgarråd och ordförande för SISAB.

Stockholms stad, genom skolfastighetsbolaget SISAB, förvärvade fastigheten i april. Nu tar innehållet form. På inflyttningskalaset medverkar förutom Olle Burell, utbildningsförvaltningen och SISAB, de organisationer som är påtänkta för samarbete inom ramen för konceptet för Observatoriet, det vill säga ideella och icke vinstdrivande organisationer med fokus på skola och vetenskap.

Inflyttningskalas 24 augusti kl. 15:00-16:30 vid Stockholms gamla observatorium  

I programmet finns bland annat en presentation av stadens vision för Observatoriet och ett panelsamtal med fokus på hur skolor kan gagnas av samarbete med ideell sektor.

Världsunik forskningsinsats

Temperatur och nederbörd har mätts tre gånger dagligen på observatoriet sedan år 1756. Observatoriet är därför den enda plats i världen där vädret observerats kontinuerligt i drygt 250 år. Idag sköter SMHI mätningarna och har en mätstation utanför byggnaden. Nu i april tilldelades de utmärkelsen "Centennial station" av världsmeteorologiorganisationen WMO.

För mer information, kontakta:

Thomas Bergsell

Pressansvarig SISAB

Tel: 08-508 470 10, mobil: 076-1243288

thomas.bergsell@sisab.se

Tomas Gustavsson
Pressekreterare för Olle Burell
076-122 91 99
tomas.gustavsson@stockholm.se


Om SISAB

Skolfastigheter i Stockholm AB är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Vår målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer.

Relaterad media