2018-03-20 05:05Pressmeddelande

Framtidens förskola i Solberga

Konceptet Framtidens förskola kommer till Solberga. Flera nya bostäder i området kräver en ny förskola.

– Vi vill alltid erbjuda bästa möjliga lärmiljö – hållbar, smart och nära hemmet. Med Framtidens förskola vet vi att vi får ett riktigt litet barnpalats att vara stolta över, säger Olle Burell (S), skolborgarråd och ordförande för SISAB.

SISAB:s koncept, Framtidens förskola, finns idag i nio exemplar runt om i Stockholm. 26 ytterligare är antingen på gång eller i något planeringsstadium. Nu är det dags för första spadtaget för den första i Solberga. SISAB erbjuder en hållbar förskola som byggs efter kriterierna för certifieringssystemet Miljöbyggnad silver. Det innebär krav på allt från materialval, ljusinsläpp till akustik. Allt för att barn och personal ska få det så bra som möjligt.

– Konceptet är ett lysande exempel på hur bra det kan bli när vi inom Stockholms stad, som ansvarar för våra yngsta invånares skolgång, samarbetar mot ett gemensamt mål, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.

Förskolan, med sina fem avdelningar, kommer att vara redo för inflyttning våren 2019.

Välkommen till det första spadtaget 20 mars klockan 14. Medverkar gör skolborgarrådet Olle Burell, barn från grannförskolan, SISAB, representanter från stadsdelen och entreprenören Söderby Entreprenad.

Välkommen till Skodonsvägen 6 kl, nära Solbergaskolans skolgård.

För mer information, kontakta:

Thomas Bergsell

Pressansvarig SISAB

Tel: 08-508 470 10, mobil: 076-1243288

thomas.bergsell@sisab.se

Ömer Oguz

Pressekreterare för skolborgarrådet Olle Burell.

mobil: 076-122 92 34,

omer.oguz@stockholm.se


Om SISAB

Skolfastigheter i Stockholm AB är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Vår målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer.

Relaterad media