2018-10-04 04:23Pressmeddelande

Energiagenterna bryter ny mark

SISAB:s succéprojekt kliver över kommungränsen och lär nu också Sollentunas barn att fånga elbovar och spara energi. Projektet har hittills utbildat över 2400 förskolebarn inom Stockholms stad till Energiagenter.

– Intresset har gång på gång överträffat våra förväntningar och det är väldigt kul att Sollentuna kommun släpper loss Energiagenterna i sina förskolor, säger Jacob Landin, kommunikationschef på SISAB.

Agent Ström och El´Boven besöker förskolorna och med sagovandringar och kluriga uppdrag utbildas femåringarna till Energiagenter under tio veckor. Tillsammans med pedagogerna guidas barnen in i en värld där de ska hitta energibovar och klura ut sätt hur de kan förändra förskolans energiförbrukning. Men även hemma.

– Ja, det är vanligt att vi får höra från föräldrar att deras barn påpekar när någon glömmer släcka en lampa eller stänga av vattenkranen, säger Jacob Landin.

SISAB är ett kommunalt bolag som verkar inom Stockholm stad. Med ett fastighetsägaransvar för 400 förskolor och 200 skolor så växte idén fram att på ett lekfullt sätt introducera kunskap om hur vi tillsammans kan spara energi och minska vår klimatpåverkan. 2014 föddes Energiagenterna och nu är det dags för konceptet att bryta ny mark. Men då i Dramatoriets regi. SISAB verkar inte utanför Stockholms stads gränser.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Dramatoriet och vi är jätteglada att Energiagenterna kan växa vidare utanför Stockholms stad, säger Jacob Landin.

I maj 2015 belönades projektet med både Stockholms stads förnyelsepris och Stockholms stads miljöförvaltnings Pingvinpris för sin nya och innovativa arbetsmetod.

Läs mer om Energiagenterna på http://energiagenterna.se

Jacob Landin
Kommunikationchef
076-1246271
jacob.landin@sisab.se


Om SISAB

Skolfastigheter i Stockholm AB är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Vår målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer.

Relaterad media