2022-12-08 08:05Press release

Kulinarisk måned på karibiske Sint Maarten

Hvert år i November måned på Sint Maarten forvandles øen til en sand kulinarisk forlystelsespark. Måneden i år blev for alvor skudt igang med eventet Fête de la Cuisine, som er blevet en årlig tradition der startede i 2007 hvor flere Michelin-kokke kom til øen. I år kom 7 high-end kokke fra USA, Canada og Holland og demonstrerede deres madlavningsevner til et "food/wine pairing event", et 5 retters cocktail- og middagsselskab samt et super strandfest event med lokale kokke. 

De inviterede kokke deltog også i sociale aktiviteter med øens gastronomistuderende. St Maarten Turistbureau og St Maarten Hospitality and Trade Association (SHTA) er arrangørerne bag Kulinarisk måned, annonceret gennem konceptet St. Maarten Flavors. Det giver god mening, at det netop er i November da den franske del af øen, Saint Martin, fejrer 'Festival de la Gastronomie' d 11.-22., og Fête de La Cuisine på Sint Maarten falder på dagene 6.-13. November 

Gennem St. Maarten Flavors konceptet er der blandt andet specialtilbud til gæster i anledning af fejringen af kulinarisk måned. Alt fra prøvesmagninger og enkeltretter fra 17.5 dollars til hele tre-retters menuer for 49 dollars bliver introduceret. Overskuddet fra eventet bliver brugt til at sende en ny generation af kulinariske talenter fra Sint Maarten til deltagelse i det præstigefyldte "Taste of the Caribbean" event i Miami 2023.  Dermed er Kulinarisk måned også en del af fundraising for at fremme lokale talenter og bevare den høje kulinariske standard på øen.

Det bliver helt tydeligt hvor øen får sig kaldenavn 'Karibiens kulinariske hovedstad fra', når man oplever den helt fantastiske spændevidde i smagspaletter der showcases i løbet af November måned på Sint Maarten. Der er en stærk kreolsk/karibisk kulinarisk tradition og samtidig er der indlflydelse fra Latin- og Sydamerika, Europa, og stort set hele verden.

Som Wyb Meijer, Executive Director for SHTA siger om øen, "vores kulinariske tilbud er ligeså bredt repræsenteret som vores  befolkning er, med så mange utrolige smage der konkurrerer om vores næste måltid." Desuden er der kokke fra hele verden på øen, hvilket yderligere bringer noget til bordet.

Mød for eksempel Seema Vaswani fra restauranten Bold Buddha, som er født i Japan, men opvokset 15 år i Indien, og nu har boet 22 år på Sint Maarten. Hendes blandede baggrund har sat sit præg på hendes retter, som afspejler hendes personlige rejse. Som hun siger: "St Maarten flavors lader mig at bringe jer den samme smag som mine nære venner og familie har nydt i årtier". Baggrundsmæssigt er ikke to kokke der er ens, og gennem de mange forskellige livshistorier kommer der altså unikke og innovative smage, som også kan opleves på Sint Maarten.

 


About Sint Maarten

St. Maarten is a beautiful and versatile destination with a rich culture, white sandy beaches, lots of greenery, tropical atmospheres and a mix of all kinds of different cuisines. Located in the Carribbean, Sint Maarten is the Dutch part of the small island, and makes geographically makes up the 44% of the divided island (the remaining 66 % being Saint Martin - the french part).


Contacts

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen
Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen