2020-06-02 07:42Pressmeddelande

Guldrusch hos pantbanken

Våren har speglats av en allmän oro och svenskarna har hållit hårt i sina plånböcker. Det har rapporterats om en nedåtgående spiral för konsumtionen samtidigt som många butiker har kämpat för sin överlevnad. I maj verkar trenden däremot ha vänt för Sefina Pantbank som slog försäljningsrekord. Guldpriset fortsätter att ligga högt och många väljer nu att investera i guld, smycken och klockor.

- Vi kan verkligen se en positiv förändring under maj mot resten av våren. När vi jämför med maj månad förra året så ökade årets försäljning med 25 procent. Det är till och med försäljningsrekord så det känns extra kul efter en tuff vår, säger Jimmy Jonasson, försäljningschef på Sefina Pantbank.

Under den senaste tiden har guldpriset slagit rekord efter rekord – mycket på grund av oroliga tider i världen och Coronapandemin. Sedan samma tid förra året har guldpriset ökat med 25 procent.

- Guldpriset lockar många att investera i framförallt klockor och smycken. Men vi har också kunder som kommer in med sitt guld, både i butiken och digitalt för att belåna eller sälja av. En Bismarcklänk kan ge runt 4500 kronor direkt i handen, säger Jimmy Jonasson.

 


Om Sefina Pantbank

Sefina Pantbank grundades 1884 och är Nordens största pantbank. Sefina står för ”Secure Finance”, vilket betyder säkra tillgångar. Affärsidén bygger på att låna ut pengar mot säkerhet, så kallade pantlån. Sefina Pantbank har över 100 medarbetare på tjugo kontor runtom i Sverige med huvudkontor i Stockholm.


Kontaktpersoner

Mathias Stjernlöf
Marknadschef
Mathias Stjernlöf