2017-09-06 09:26Pressmeddelande

WilRon investerar i inkubatorbolaget Progressive Safety

null

Wilron Ventures AB, ett helägt dotterbolag till WilRon Holding AB, har investerat i inkubatorbolaget Progressive Safety AB via en nyemission samt köp av befintliga aktier.

Jönköpingsbaserade Progressive Safety utvecklar hjälpmedel och produkter inom brandskydd och har sedan 2016 varit en del av Science Parks inkubator. I höstas tilldelades bolaget priset ”Årets säkrehetslösning 2016” för sin patenterade säkerhetsprodukt Easy Extinguish. Nu tar Progressive Safety in en investering från Wilron Ventures.

-Jag är glad och nöjd över att ha fått med WilRon i bolaget. Deras internationella affärserfarenhet och nätverk kommer vara till stor nytta i bolagets strävan att sprida användningen av våra produkter runt om i världen. Det har alltid varit min dröm att rädda liv och jag är övertygad om att våra produkter kommer göra just detta, säger Ahmed Mirée, VD och grundare av Progressive Safety.

WilRon Holding AB är ett investmentbolag med innehav av specifika bolag inom teknikbranscher med hög potential om värdetillväxt. WilRon’s management arbetar aktivt med sina innehav för att skapa industriledare genom både organiskt tillväxt och förvärv.

-Vi är väldigt nöjda med affären. Vår syn på Ahmed som en driven entreprenör och bolagets innovationskraft har gjort oss övertygade om bolagets globala potential. Gemensamt tror vi att vi kan förverkliga bolagets vision och strategi, säger Ditar Isai, styrelseordförande i WilRon.

För ytterligare information, kontakta:
Ditar Isai, Styrelseordförande WilRon Holding AB
0730-834490

Ahmed Mireé, VD Progressive Satefy Sweden AB
076-7055370

Science Park Jönköping - gör något stort med dina idéer

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck