2017-06-05 08:11Pressmeddelande

Virkesbörsen går in i Science Parks inkubator – och tar in 4,5 miljoner i investeringar

null

Virkesbörsen är bolaget som vill effektivisera virkesmarknaden genom sin digitala marknadsplats för inköp och försäljning av virke. Under maj gick Virkesbörsen in i Science Parks inkubator och i samband med inträdet har man genomfört en nyemission på totalt 4,5 miljoner kronor.

Virkesbörsen är idag Sveriges enda digitala marknadsplats för virkeshandel. I veckan gick bolaget ut med att man tagit in 4,5 miljoner kronor genom en nyemission. Bland investerarna återfinns Almi Invest och privatinvesteraren Olof Hallrup som gått in med 2 miljoner kronor vardera. Resterande del kommer från andra privatinvesterare.

Ny plattform för skogsägare

I samband med nyemissionen lanserades också en ny version av plattformen som ska bidra till effektivare virkesaffärer genom att göra processen mer transparent och låta handlare och köpare jämföra priser på virke.

snip20170602_83

Virkesbörsen grundades 2015 av Per Hedberg med visionen att skapa en enkel, transparent, lönsam och trygg virkesmarknad. Plattformen startade som en prisjämförelsetjänst och utvecklades sedan till beta-version av en digital marknadsplats där skogsägare kan sälja och annonsera ut virke till bolagen. Tidigare i år gick Adam Aljaraidah in som vd och medgrundare. I samband med den genomförda finansieringsrundan förstärktes styrelsen också med Sven Wird, mångårig teknisk direktör på Holmen och styrelseledamot på Sveaskog, som ordförande. Privatinvesteraren Olof Hallrup tar plats som ledamot i styrelsen och det gör även Erik Ydrén från Almi Invest. Både har mycket gedigen kompetens inom skog och skogsbruk men även från att bygga framgångsrika företag. Plats i styrelsen tar också Per Hedberg i egenskap av medgrundare och bred skogsindustriell bakgrund.

Virkesbörsen är det senaste bolaget som antagits till Science Parks inkubator.

– Vi tycker det är jätteroligt att Virkesbörsen gått in i ett samarbete med oss på Science Park för att utveckla sin verksamhet framåt. Vi tror starkt på affärsidén – skogsindustrin som sektor behöver digitaliseras. Virkesbörsen ligger helt rätt i tiden och har framtiden för sig, säger Henrik Engqvist, affärsutvecklare och ansvarig för Science Parks inkubator.

För ytterligare information, kontakta:
Adam Aljaraidah, CEO, Virkesbörsen
adam.aljaraidah@virkesborsen.se
0722424416

Science Park Jönköping - gör något stort med dina idéer

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Kommunikations- och varumärkesansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Linda Pålsson
Chef community & kunskap
Linda Pålsson
Gustav Österström
VD Spectria Invest
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare och verksamhetscontroller
Martin Harbäck