2016-01-12 14:48Pressmeddelande

Svenska Fotbollförbundet skriver avtal med SportCompetence

null

Sport Competence är den digitala samlingsplatsen för landets expertkompetens inom idrottsrörelsen. 

Plattformen innehåller bland annat digitala föreläsningar, seminarier och webbinarier inom ämnen och icke grenspecifika områden som anatomi-fysiologi, föreningsutveckling, idrottspsykologi, värdegrundsarbete, fysisk träning, kost, marknadsföring, skadeförebyggande träning och mycket mer.

Svenska Fotbollförbundet blir första förbund att ansluta sig till SportCompetence och ge sina medlemmar tillgång till experter i form av idrottsprofiler, ledande forskare, ämnesexperter, välkända aktiva elitidrottare och inspiratörer. Totalt är det f.n. ca 50 väl kända experter anslutna och 70 digitala föreläsningar/seminarier inspelade inom olika ämnesområden på Sport Competence. Att dessutom kunna ställa frågor och träffa experterna i realtid via portalen har aldrig tidigare varit möjligt.

Avtalet innebär att samtliga SvFF:s distriktsförbund, fotbollsföreningar och alla dess medlemmar har en exklusiv möjlighet att få full tillgång till Sport Competence portal och tjänster. Samarbetet syftar vidare till att ge landets fotbollsföreningar tillgång till kompletterande kunskap och utvecklas såväl sportsligt, organisatoriskt som affärsmässigt

- Vi är mycket glada över samarbetet med Svenska Fotbollförbundet. Fotbollen ligger oss varmt om hjärtat och SvFF är dessutom landets största förbund. Målet att dock alla inom svensk idrottsrörelse ska få tillgång till den främsta kunskapen av de främsta experterna oavsett bredd- elit och ekonomiska förutsättningar säger Ralf Lilja, VD och grundare för Sport Competence Sweden AB.

- Samarbetet med Sport Competence Sweden AB ger våra distrikt och dess föreningar ytterligare en dimension att kunskapsmässigt utvecklas även ”utanför linjerna” dvs. den icke fotbollspecifika kunskapen som blir allt viktigare för våra föreningar och föreningarnas medlemmar. Det är även ett koncept som kan skapa nya partners för föreningarna och därmed ge ökade förutsättningar för att kontinuerligt utveckla verksamheten säger Mattias Johansson, Affärsutvecklare Svenska Fotbollförbundet.

SportCompetence är en del av inkubatorsprogrammet vid Science Park Jönköping.

För mer information:

Ralf Lilja, Vd Sport Competence Sweden AB

Tel: 0736-729939
Mail: ralf.lilja@sportcompetence.se

Science Park Jönköping - gör något stort med dina idéer

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck