2015-03-23 08:55Pressmeddelande

SOS Alarm utvärderar nytt beslutsstöd för larmoperatörer

null

Jönköpingsföretaget Bringfeldt Innovation AB har fått uppdraget att ta fram en ny applikation som ska hjälpa SOS Alarm och deras larmoperatörer att identifiera den medicinska risken hos den som ringer.

Via ett aktivt beslutstöd, som bygger på vitalparametrar och specifika sökord, och beroende på vad som kommer upp under samtalet föreslår systemet en medicinsk risknivå för den aktuella patienten.

Systemet använder en telefonanpassad version av RETTS® triage-algoritm som idag används på alla svenska akutsjukhus. Under hösten 2015 ska den nya applikationen användas för att ställa RETTS mot det befintliga index som SOS operatörer använder idag för att utvärdera de båda.

- SOS Alarm arbetar kontinuerligt med utveckling av verktyg och metoder, och med denna applikation tar vi ytterligare ett steg på vägen att hjälpa våra larmoperatörer leverera en hög kvalitet säger Ulrika Bergvall, verksamhetschef SOS Vård.

För Bringfeldt Innovation betyder ordern från SOS Alarm att bolaget kommer behöva anställa fler personer på Jönköpingskontoret samtidigt som det blir en kickstart för ett relativt nytt bolag.

-Vi är glada över att ha fått SOS Alarms förtroende i denna viktiga utvecklingsfråga och ser fram emot ett gott samarbete säger VD Karl-Anders Bringfeldt som nu påbörjar rekryteringen av ny personal.

-----

Bringfeldt Innovation är en del av inkubatorsprogrammet på Science Park Jönköping. För mer information kontakta gärna Gustav Österström, 036-30 51 63

Science Park Jönköping - gör något stort med dina idéer

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck