2015-10-21 07:18Pressmeddelande

Science Park startar nytt riskkapitalbolag

null

cDoc första investeringen för nya bolaget Speed Capital.

Science Park ökar möjligheten för tillväxtföretag att hitta riskkapital genom grundandet av såddkapitalbolaget Speed Capital AB. Det nya bolaget kommer att ha möjlighet att investera mellan 100 000 och 300 000 kronor i tillväxtföretag i Jönköpings län.

- För nystartade företag är ett av de största problemen att hitta finansiering som hjälper dem framåt. Speed Capital vill bidra till ökad tillgång på riskvilligt kapital genom att investera i spännande företag i vår region så att vi får fler framgångsrika tillväxtföretag säger Lovisa Skyborn, ansvarig för Speed Capital på Science Park.

Science Park hjälper företag att starta och växa genom att kombinera aktiv affärsutveckling med att se till att företagen hittar riskvilligt kapital. Sedan tidigare driver Science Park riskkapitalbolaget Jönköping Business Development, webbtjänsten Finansieringsportalen.se, länets finansieringsguide samt ett investerarnätverk med regionala affärsänglar.

Bildandet av Speed Capital har möjliggjorts genom ett samarbete med Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län som finansierar satsningen med två miljoner kronor under ett två år.

Speed Capital har gjort sin första investering genom att gå in med 250 000 kronor i bolaget cDoc AB som utvecklar en tjänst för enkel hantering av kemikaliedokumentation för företag.

Science Park Jönköping - gör något stort med dina idéer

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck