2019-08-29 06:05Pressmeddelande

Science Park Speed Capital AB gör exit i sin första investering

Chemical Documentation cDoc ABChemical Documentation cDoc AB

Investmentbolaget Science Park Speed Capital AB gör nu en lyckad exit i cleantech-bolaget Chemical Documentation cDoc AB.

Genom att bidra till ökad tillgång på riskvilligt kapital vill Speed Capital bidra till att skapa fler framgångsrika tillväxtföretag i Jönköpingsregionen. Speed Capital startade 2015 och gör investeringar mellan 100 000 och 500 000 kronor.

Nu gör Speed Capital exit i cleantech-bolaget Chemical Documentation cDoc AB, som var det första bolag man investerade i under hösten 2015. cDoc erbjuder en innovativ och dynamisk molntjänst för enkel hantering av kemikaliedokumentation för företag.

-Vi är tacksamma för att Speed Capital gick in med riskkapital i ett mycket tidigt skede. Utan tidiga pengar hade cDoc AB aldrig haft den utveckling vi ser nu, säger Christer Palmqvist VD, cDoc AB.

-Den gemensamma kemikalielagstiftningen är EU:s mest komplexa lagstiftning någonsin, och den måste alla företag följa, stora som små. Vi kan göra jobbet, så att kunden kan följa lagen och bli ännu mer framgångsrika, säger Kent Sahlgren Head of Sales and Marketing, cDoc AB.

- cDoc har utvecklats till ett mycket spännande företag med stor internationell potential. Vi kommer använda avkastningen från den här investeringen till att nya och spännande case för att skapa ännu mer ekonomisk tillväxt och välstånd i Jönköpingsregionen, säger Lovisa Skyborn, ansvarig för Speed Capital på Science Park och styrelseordförande i Science Park Speed Capital AB.

För ytterligare information, kontakta:

Lovisa Skyborn, styrelseordförande Science Park Speed Capital AB
lovisa.skyborn@sciencepark.se
036-30 51 54Om Science Park

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.