2018-08-13 08:04Pressmeddelande

Science Park-alumnen Impraise tar in närmare 100 MSEK i riskkapital

null

Science Parks alumniföretag Impraise har tagit in 10,6 miljoner dollar i kapital för att fortsätta sitt arbete med att ersätta det årliga utvecklingssamtalet med en feedback-app.

Impraise är en mobil plattform som gör det enkelt att snabbt ge personlig feedback efter ett möte eller projekt. Företaget, som lanserades i slutet av 2014, grundades vid Jönköping University av tre utbytesstudenter från Holland och Tyskland. Efter att ha kommit tvåa i en startup-tävling kom de med i Science Parks accelerator-program och därifrån gick vägen vidare till en av världens främsta acceleratorer – Y Combinator i Silicon Valley.

Under våren 2016 tog bolaget in ett kapital på 13 miljoner kronor från bland annat Palm Drive Ventures, China Growth Capital och HenQ. Efter en ny investeringsrunda ledd av Keen Venture Partners och HenQ tar Impraise nu in ytterligare kapital på närmare 100 MSEK. Det kapital man nu tar in kommer användas för att skala upp verksamheten och ytterligare förstärka räckvidden av plattformen.

– Impraise spelar en viktig roll när det kommer till att hjälpa ledare att maximera prestationen hos individer och team, att stötta företagsutvecklingen och att öka behållandet av talanger, säger Bas Kohnke, CEO och medgrundare, Impraise, i ett pressmeddelande.

– Stort grattis till Bas Konkhe och teamet. Den nya finansieringsrundan är ett bevis på att de är en internationell tech-succé. Samtidigt är det roligt för både Science Park och Jönköping University att kunna visa att internationellt framstående entreprenörer både utbildar sig och startar sina resor i Jönköpings-regionen, säger Gustav Österström, VD, Science Park Jönköping.

För ytterligare information, kontakta:
Andrea Hak, presskontakt Impraise
andrea@impraise.com
+31 20 893 4342

Science Park Jönköping - gör något stort med dina idéer

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck