2016-01-21 08:14Pressmeddelande

Satsning på USA-marknaden ger nya jobb i Månsarp

null

Förra året visade Månsarps Svets och Maskin (MSM) för första gången upp sin styrbara teleskopränna för betongbilar på världens största mässa för betong i Las Vegas, USA. Sedan dess har telefonen gått varm och nu planerar företaget en internationell expansion som inom några år kan ge kraftigt ökad omsättning och fler anställda.

- Vi blev lite tagna på sängen av det stora internationella intresset säger Niclas Håkansson, VD för MSM. Vi har under hösten jobbat tillsammans med Science Park och Jönköping University för att ta fram en marknadsstrategi och de första rännorna finns nu på plats i USA.

Betongutläggningsrännorna från MSM är marknadsledande i skandinavien och nu börjar man alltså även internationellt upptäcka fördelarna med innovationen från Jönköping. Australien och Arabstaterna har visat stort intresse och i dagarna har MSM fått en stor order från Heidelberg Group som är en ledande betongleverantör i Europa.

Även i Sverige går det bra för MSM som nyligen blivit utsett till konceptleverantör för betongbilar till Volvo, vilket innebär att MSM är Volvos påbyggare för betongbilar. Allt detta gör sammantaget att företaget har växtvärk och jobbar nu intensivt med att stärka organisationen för framtida utmaningar.

- Vi kommer definitivt att behöva anställa personal för att klara den här efterfrågan säger Niclas Håkansson.

För mer information:

Niclas Håkansson, vd Månsarps Svets och Maskin
niclas.hakansson@msm.se
Telefon - direkt 036 36 30 62

Science Park Jönköping - gör något stort med dina idéer

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck