2013-03-13 14:40Pressmeddelande

Rickard Nyberg vann 15 000 kronor för motionsapp

null

Rickard Nyberg vann Science Park Jönköpings idékväll med sin idé om en "motionsapp" som bygger på de öppna data som finns registrerad via Google Places.

Tanken är att användaren anger hur långt man vill promenera, cykla eller jogga och får upp en karta med förslag på lämpliga mål för promenaden. Det kan vara en sevärdhet, lekpark eller restaurang, allt efter vilka prefenser man har.

Roligare att röra på sig med ett mål

-Det blir roligare att röra på sig om man har ett mål att nå och det är roligt att upptäcka nya saker i sitt närområde eller få förslag på saker att se om man är på semester säger Rickard Nyberg.

Eftersom appen bygger på redan existerande data fungerar den lika bra i Chicago som Jönköping, så vi siktar på internationell marknad direkt fortsätter Rickard Nyberg. 

Tävlingsmoment

Till appen finns också ett tävlingsmoment kopplat. Varje sträcka är värd ett visst antal guldpengar och man kan utmana personer eller lag att vara med och tävla om vem som först når ett visst antal guldpengar, eller vem som får ihop flest guldpengar under en viss given tid.

Team och testgrupp

Rickard Nyberg har som mål att lansera den färdiga appen inom kort och jobbar just nu på att sätta ihop ett team av programmerare och designers som kan vara med och ta fram den färdiga produkten. Därefter ska appen testas av frivilliga i Jönköpings-området innan den släpps för allmänheten.

Vill du veta mer om appen så kontakta gärna Rickard Nyberg på rickard@developia.se eller 070-735 91 00.


Science Park Jönköping - start, utveckling och tillväxt av framtidens företag
Science Park Jönköping är en mötesplats för kunskapsintensiva företag och drivna entreprenörer med förmågan att se möjligheter i nya tekniker och affärer. Vi erbjuder affärsutveckling och  finansieringsmöjligheter för att utveckla affärsidér till bärkraftiga företag i en kreativ miljö vid Högskolan i Jönköping.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Kommunikations- och varumärkesansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Linda Pålsson
Chef community & kunskap
Linda Pålsson
Gustav Österström
VD Spectria Invest
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare och verksamhetscontroller
Martin Harbäck