2018-10-08 08:04Pressmeddelande

Digitalt sadelregister förebygger och minskar sadelstölder

null

Karolina Malmlöv har en lång bakgrund inom ridsportvärlden, både som utövare och som sadelutprovare. Under sina år i branschen har hon mött många människor som drabbats av sadelstölder och i slutet av 2017 föll hon själv offer för tjuvarna. Erfarenheterna och det globala problemet med sadelstölder fick Karolina att starta Sellamigo – en digital tjänst som ska förhindra sadelstölder. Nu är bolaget en del av Science Parks inkubatorsprogram.

Sadelstölder är ett växande globalt problem. Sadlar stjäls årligen för miljontals kronor bara i Sverige – något som drabbar både ryttare, föreningar, klubbar och försäkringsbolag. Jönköpingsentreprenören Karolina Malmlöv har, i sitt företag Sellamigo, skapat en tjänst som ska förhindra sadelstölder samtidigt som den möjliggör en trygg begagnathandel med sadlar.

Bakgrund i ridsporten

Med en bakgrund inom ridsportvärlden har Karolina Malmlöv mött många människor som drabbats av sadelstölder. Hon började fundera på en lösning på problemet och kom på idén att samla alla sadlar i ett register. När Karolina i november 2017 själv föll offer för tjuvar som tömt hennes sadelkammare på sadlar tog idéerna fart på allvar och i februari 2018 lanserade hon tjänsten Sellamigo.

Användarvänlig tjänst med utvecklingsmöjlighet

Tjänsten bygger på en databas där sadelägare, försäkringsbolag, tillverkare och aktörer på begagnatmarknaden snabbt kan skapa sig en bild över en sadels status. I stora drag liknar databasen fordonsregistret och fler tjänster utvecklas just nu för att framöver kunna kopplas samman med tjänsten.

– Sadelstölder är ett stort problem, ekonomiskt för sadelägaren men också känslomässigt för hästägaren när någon obehörig gått in i stallen hos hästarna. Stölder av sadlar är också problem för försäkringsbolag och polis, så vi har tagit fram ett system som motverkar stölder och underlättar arbetet för olika aktörer. Vi tror att lösningen på stölderna är just ett digitalt och globalt system, säger Karolina Malmlöv, grundare, Sellamigo.

Vitsordade

Sedan lanseringen har antalet användare bara ökat och Sellamigo har både vunnit entreprenörstävlingen Demo Day och varit en av finalisterna i Businesspodden Awards. Karolina var dessutom en av de tre nominerade entreprenörerna till Årets innovation i Jönköpings län 2018. Under våren var Sellamigo ett av de utvalda företagen som deltog i Science Parks Acceleratorprogram, där Karolina och hennes team bland annat tog del av affärsutveckling och experthjälp tillsammans med föreläsningar och coworking. Nu växlar bolaget upp och går in i inkubatorn, som är Science Parks spetssatsning för unga tillväxtföretag.

– Vi är glada över att samarbetet med Sellamigo fördjupas och att vi tillsammans med Karolina och hennes team får möjlighet att utveckla verksamheten. Ridsport omsätter såväl nationellt som globalt stora pengar och det finns ett tydligt adresserat problem som Sellamigo har en konkret lösning på. Vi tror både på affärsidén och på entreprenören säger Henning Lindberg, affärsutvecklare, Science Park Jönköping.

Fokus på användare och samarbeten

Under kommande halvår ligger fokus på att öka antalet användare runt om i världen samt att fördjupa och skapa fler samarbeten med både tillverkare, försäkringsbolag och ridsportåterförsäljare.

– Vi ser ett stort intresse både bland ridsportutövare och hos aktörer knutna till sporten. Tjänsten har fått en god respons och många aktörer vill vara med vilket ger oss ett tydligt kvitto på att vi är på rätt väg, avslutar Karolina.

För mer information kontakta gärna:

Karolina Malmlöv, grundare Sellamigo
karolina.malmlov@sellamigo.se
070-968 45 21

Henning Lindberg, affärsutvecklare Science Park Jönköping
henning.lindberg@sciencepark.se
070-539 65 86

Science Park Jönköping - gör något stort med dina idéer

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Kommunikations- och varumärkesansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Linda Pålsson
Chef community & kunskap
Linda Pålsson
Gustav Österström
VD Spectria Invest
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare och verksamhetscontroller
Martin Harbäck