2020-02-06 06:55Pressmeddelande

De har chans att bli Årets unga ledande kvinna

Här är 2019 års förebilder som läggs till på listan Årets unga ledande kvinna. Här är 2019 års förebilder som läggs till på listan Årets unga ledande kvinna.

Nu står det klart vilka som har chansen att bli Årets unga ledande kvinna 2019. Den 5 mars presenteras vinnarna i två olika kategorier på en prisceremoni.
– Precis som tidigare år har vi fått fram oerhört vassa kandidater. Det känns otroligt kul att se vilka bra ledarförebilder som finns i regionen, säger Maria Göransdotter Marklund, marknadsansvarig på Science Park och en av projektledarna för Årets unga ledande kvinna.

En lista på 100 nominerade har blivit 24 kvinnor som nu tar plats på den prestigefyllda listan Årets unga ledande kvinna. Från och med 2019 drivs projektet av Science Park tillsammans med Handelskammaren Jönköpings län. Nana Björnberg, kommunikatör på Handelskammaren och en av projektledarna, är nöjd med urvalet.

– Listan är en guldgruva för rekryterare och valberedningar. En lista som vi hoppas att många av regionens företag och organisationer tittar på när de söker experter, föreläsare och kandidater till spännande tjänster, säger hon.

Årets lista visar på en stor bredd och innehåller personer från såväl organisationer som offentlig och privat verksamhet. Vi hittar bland andra en hotelldirektör, en verksamhetsledare inom Pingst Jönköping, en polisinspektör, en producent/programledare och flera egenföretagare.

Den 5 mars kommer två personer prisas lite extra under en ceremoni, då vinnarna av Årets unga ledande kvinna och Årets unga styrelsetalang presenteras.

Initiativet till projektet togs 2015 mot bakgrund av att Jönköpings län då var sämst i landet gällande antalet ledare som är kvinnor – med ett långsiktigt mål att nå jämställdhet.

– För oss på Science Park är Årets unga ledande kvinna ett viktigt projekt sett till vårt uppdrag. Jämställdhet är både ett mål och ett medel för oss som jobbar för att göra Jönköpings län till Sveriges mest attraktiva företagarregion. Utan kvinnliga ledare och företagare går vi miste om viktig kompetens som tar regionen framåt, säger Maria Göransdotter Marklund.

 

Här är alla 24 nominerade

Alina Jernbom, Vox Hotel, Jönköping
Amelie Sjöbring, HusmanHagberg, Jönköping
Annie Hall, Kapsch TrafficCom, Jönköping
Camilla Bremer, IKEA Svenska AB, Jönköping
Emelie Ödén, OAS, Jönköping
Emma Johansson, IKEA Jönköping, Jönköping
Era Gerguri, Statens servicecenter, Gislaved
Frida Lindberg, Pingst Jönköping, Jönköping
Ida Ahlnér, Husqvarna Group, Jönköping
Ida Jergell, AddPeople, Jönköping
Jane Segerblom, UNF Sverige, Jönköping
Jessica Erelid, Framtiden AB, Jönköping
Johanna Croona, Länsförsäkringar Jönköping
Kim Vindemarker, SVP Worldwide, Jönköping
Lina Tryggvesson, Polismyndigheten, Lokalpolisområde Värnamo
Lisa Fred, Samhall AB, marknadsområde Mitt, Jönköping
Malin Nilsson Tunner, Toxic Interactive Solutions AB, Jönköping
Malin Sand, Husqvarna AB, Jönköping
Matilda Nilsson, Vetlanda kommun, Vetlanda
Sandra Zvonar, Gislaveds kommun, Gislaved
Sophia Magasanik, Hall Media, Jönköping
Sophie Carlo, Carlos, Eksjö
Therese Larsson, Gislaveds kommun, Gislaved
Towe Ottosson, Jönköpings Studentkår, Jönköping

Här hittar du alla motiveringar till de nominerade.

Vinnaren av Årets unga ledande kvinna presenteras den 5 mars och får ett årskort på Friskis & Svettis och ett specialanpassat ledarskapspris beroende på vem vinnaren blir.

Samtidigt presenteras också Årets unga styrelsetalang, som liksom tidigare får en styrelseutbildning av och medlemskap i StyrelseAkademien samt ta plats som adjungerad styrelseledamot i Handelskammaren Jönköpings län – vilket är nytt för i år.

Samtliga ledarförebilder åker dessutom på en gemensam resa fylld av kunskap, inspiration och nätverkande.

Fakta Årets unga ledande kvinna

Årets unga ledande kvinna är ett projekt som startades 2015 av Ridsportalliansen. Syftet är att öka andelen kvinnor bland länets ledare genom att lyfta fram förebilder under 35 år. Med årets nominerade har totalt 124 kvinnor tagit plats på listan genom åren.

År 2019 tog Science Park och Handelskammaren Jönköpings län över projektledarskapet.

Helén Truong, Årets unga ledande kvinna 2018. Foto: Anna Jansson

Helén Truong, Årets unga ledande kvinna 2018. Foto: Anna Jansson

I fjol utsågs Helén Truong till Årets unga ledande kvinna 2018 och gjorde därmed de tidigare vinnarna Filicia Björkman (2017), Eva Skogeryd (2016) och Jennie Wall (2015) sällskap.


Om Science Park

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke