2012-06-21 08:45Nyheter

Verendus vinner regionalt Skapa-pris

null

SKAPA Utvecklingsstipendium syfte är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. Priset delas ut till de finalister som gjort de mest förtjänstfulla insatserna i landet gällande kreativt nyskapande av sina produkter/tjänster.

Dick Petersson och Andreas Larsson från Jönköping får priset för bästa uppfinning i länet 2012 för sin idé – Verendus Branschsystem. Ett modernt webbaserat program som i första hand vänder sig till husvagns- och husbilsbranschen med flera produkter som underlättar informationsflödet för alla intressent inom området såsom återförsäljare, leverantörer m fl.

”Dick Petersson och Andreas Larsson har tagit fram en snillrik mjukvara som är skräddarsydd för husvagns och husbilsbranschen vilken skapar en genial win-win situation för branschens aktörer. Produkten har på kort tid blivit marknadsledande och nått en betydande försäljning. Produkten har stora möjligheter att exporteras samt expandera mot närliggande branscher.”

Regionpriset delades ut av Almi Företagspartners vd Eva Sundman.

Bakom stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan, Svenska Uppfinnareföreningen, ALMI Företagspartner, Vinnova, Patent och Registreringsverket, PRV samt Agne Johanssons fond. Syftet med stipendiet är att stimulera tekniskt nyskapande och kreativitet som leder till kommersiella möjligheter. 

Om Verendus

Verendus AB utvecklar affärsstöd- och verkstadsprogram med målet att förenkla vardagen för handlare, tillverkare, importörer och finansbolag inom husvagns- och husbilsbranschen.

Företaget grundades i september 2010 av Dick Petersson och Andreas Larsson och är idag marknadsledare i branschen med sin produkt Verendus Affärsstöd och under 2012 lanseras även  Verendus Verkstad och Verendus Leverantörsstöd. Företaget har fem anställda. Verendus är en del av Science Park Jönköpings Business Incubator.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.

Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring och kommunikation
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Carola Öberg
Projektledare Innovation Runway
Carola Öberg
Ansvarsområde: Innovationer i små- och medelstora företag
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck