2014-03-18 16:47Nyheter

Sex miljoner kronor till länet från Vinnova

null

Vinnova finansierar inom utlysningen Forska & Väx innovativa forsknings- och utvecklingsprojekt, som ger små och medelstora företag möjlighet att växa och utvecklas.

Totalt delar Vinnova ut 65 miljoner kronor i Forska & Väx denna omgång varav knappa 6 miljoner går till Jönköpings län. Ett av de utvalda projekten är Science Parks alumniföretag Gearwheel AB som får 1,9 miljoner kronor för att arbeta med sin unika växlingslösning för rullstolar.

- Vi som bolag är mycket glada för den möjlighet som ges via Vinnovas Forska & Väx att fortsätta utvecklingen av innovativa lösningar på växlingsbara rullstolshjul och vi ser fram emot den positiva nytta utvecklingen kan medföra för användare av rullstolar säger John-Edvard Stenstrand marknadschef på Gearwheel AB.

- Det är ofta svårt för små företag att få finansiering för innovationsprojekt med hög risk, därför behövs den här typen av innovationsstöd. Bland de projekt vi nu finansierar finns många med stor potential som kan leda till kommersiellt framgångsrika produkter och tjänster i framtiden, säger Carl Naumburg, programledare på Vinnova.

Vill du ha koll på alla utlysningar om pengar som du som företagare i Jönköpings län kan söka? Besök www.finansieringsportalen.se där du också kan prenumerera på nyheter.Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck