2013-11-28 08:30Nyheter

Jönköping rekryterar gamers – uppdraget är att gamifiera Jönköping

null

Jönköping har stått värd för världens största digitala festival, Dreamhack, sedan 2001. Nu tar Jönköping nästa steg för att bli en tydligare del av spelbranschen. Under maj och juni 2014 anställs två gamers vars uppdrag blir att bidra till gamifieringen av Jönköping.

Under parollen ”Best Gamer Job” går nu Jönköping ut internationellt och rekryterar två unga gamers. Uppdraget blir att under två månader hjälpa Jönköping att hitta sätt att bli en tydligare del av spelbranschen. Det kan exempelvis handla om att identifiera kongresser och konferenser som Jönköping kan stå värd för eller profiler i spelbranschen som Jönköping bör skapa en relation med.

Workshops med 10 företag

Personerna får därtill i uppdrag att genomföra workshops med totalt 10 företag i Jönköping där de kommer att bidra med kunskap om spelbranschen samt tankar om hur bolagen kan använda gamifiering för att stärka sina produkter eller tjänster.

5000 Euro och Dreamhackbiljetter

Jönköpings två egna gamers kommer under perioden att bo i Jönköping och få en kontorsplats på Science Park. Tanken är att de också ska ha tid att uppleva Jönköping och dess omgivningar och sprida bilden av Dreamhacks främsta värdstad. De får en lön på 5000 Euro var samt erhåller biljetter till Dreamhack Summer 2014 som går av stapeln under arbetsperioden.

Underlätta talangrekrytering

Syftet med satsningen är att skapa förutsättningar för Jönköpings näringsliv att öka sin konkurrenskraft genom spelbranschen men på lång sikt också att bidra till nyföretagande samt underlätta rekryteringen av talanger till Jönköpings arbetsgivare.

- Det här är början på ett långsiktigt arbete att stärka Jönköpings attraktionskraft genom att bli en tydligare del av spelbranschen, säger Camilla Littorin, näringslivschef på Jönköpings kommun.

Handelsministern lyfter fram spelbranschen som en framtidsbransch. På två år har omsättningen i Sverige tredubblats från 1,2 miljarder 2010 till 3,7 miljarder 2012. Sysselsättningen har på samma period ökat från 1200 till 1967 personer.

- Det är många städer där ute som vill dra nytta av spelbranschen och e-sport. I Jönköping har vi efter 12 år med Dreamhack en naturlig koppling till spelbranschen och det ska vi dra nytta av för att skapa egna värden, säger Camilla Littorin.

Rekryteringskampanjen är initierad av Destination Jönköping i samarbete med Dreamhack och Science Park Jönköping. Ytterligare aktörer kommer att bli en del av kampanjen under 2014.

Om Dreamhack

Dreamhack är en av världens mest betydelsefulla mötesplatser i spelbranschen. Dreamhack arrangeras två gånger årligen i Jönköping och genererar då 30.000 besökare från hela världen samt miljontals följare på webben. Den uppkopplingshastighet som sätts upp i samband med Dreamhack är snabbare än vad många enskilda länder har.

Om spelifiering

Spelifiering är användandet av spelmekanismer inom verksamheter som traditionellt inte hör samman med spelande. Det är ett sätt att öka engagemang och interaktion och i många fall kan det användas för att uppnå en högre affärsnytta eller att öka effektiviteten. Spelifiering används för att förändra och förstärka beteenden.

För ytterligare information, kontakta

Camilla Littorin, näringslivschef Jönköpings kommun: 070-553 66 70

www.bestgamerjob.comOm Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck