2011-06-28 13:18Nyheter

Dreamy Dot bästa innovation i länet

null

SKAPA-stipendiet för landets bästa innovation delas ut varje år i samband med Tekniska Mässan i Stockholm För att få delta i den nationella tävlingen måste man först vinna den regionala förtävlingen i varje län. Priset till årets vinnare delades idag ut av ALMI Företagspartner till företaget Dreamy Dot som ingår i Science Park Jönköpings Tillväxtprogram.

Ulrika Billingham får priset som bästa uppfinning i länet 2011 för sin idé - Dreamy Dot, en sjalsele som kombinerar det bästa hos traditionella bärsjalar och tekniska bärselar med spännen – enkel att använda med sex ergonomiskt riktiga lösningar för att bära barnet från födseln upp till ca 15 kg. Avsevärt förhöjd ergonomi och komfort både för barn och förälder och tilltalande unik design gör denna produkt attraktiv för barnfamiljer över hela världen.

Ulrika Billingham har visat stor entreprenöriell förmåga och uthållighet när det gäller att utveckla sin idé mot leverantörer, kunder och bygga nätverk, där nu också fotomodellen och modeskaparen Emma Wiklund blivit en del av hennes företag.

Dreamy Dot bedöms ha mycket goda förutsättningar att lyckas kommersiellt.

För att extra uppmärksamma unga innovatörer har SKAPA instiftat ett nytt pris, utmärkelsen "SKAPA Framtidens Innovatör" och för 2011 går priset till Kristoffer Apelstedt och Kristoffer Larsson med sin idé - Wall-it Ski, som är en smart och enkel lösning som med tilltalande design gör det möjligt att hänga upp skidorna på väggen för att kunna beskådas som prydnad även då de inte används för skidåkning.

Produkten riktar sig främst till en sportintresserad kundgrupp i åldern 10-30 år.

Den unika utformningen av Wall-it Ski gör att det ser ut som skidorna hänger i luften, med möjlighet att roteras runt sitt väggfäste.

Apelstedt & Larsson har under arbetet med Wall-it Ski varit en del av Science Park Jönköpings Business Lab.

Science Park Jönköping - start, utveckling och tillväxt av framtidens företag
Science Park Jönköping är en mötesplats för kunskapsintensiva företag och drivna entreprenörer med förmågan att se möjligheter i nya tekniker och affärer. Vi erbjuder affärsutveckling och finansieringsmöjligheter i en kreativ miljö vid Högskolan i Jönköping.


Om Science Park

Vi arbetar aktivt och engagerat med att hjälpa ditt företag hitta rätt affärsmodell, team, förutsättningar för internationell expansion och kapital för tillväxt. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.

Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring och kommunikation
Gustav Österström
VD
Gustav Österström
Fredrik Göransson
Ansvarig Science Park i Jönköpings Län
Fredrik Göransson
Carola Öberg
Projektledare Innovation Runway
Carola Öberg
Ansvarsområde: Innovationer i små- och medelstora företag
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson
Martin Harbäck
Affärsutvecklare, ansvarig inkubatorn
Martin Harbäck