2024-05-30 07:01Pressmeddelande

Fyra kommuner samverkar i nytt musikprojekt

Tre pojkar spelar instrument i mörkt rum.

Musikskolorna i kommunerna Vännäs, Åsele, Storuman och Robertsfors satsar på ett gemensamt samverkansprojekt för att lyfta musicerande ungdomar.

Det ettåriga musikprojektet har beviljats132 300 kronor från Kulturrådet och syftar till att utveckla musikutbytet mellan ungdomar i Vännäs, Åseles, Storumans och Robertsfors kommuner. Ett samarbete mellan kust- och inlandskommuner där ungdomar får ha en viktig och framträdande roll. Musik är något som förenar och utvecklar ungdomar inom många områden. Förhoppningen är att projektet ska utöka ungdomarnas nätverk av musikvänner. Projektet riktar sig till ungdomar som har spelat i något år och börjat ta sina första steg mot att vilja spela mer live.
– Projektet går kortfattat ut på att erbjuda extra drivna ungdomar möjlighet att fördjupa sig i sitt musicerande. Att ge dom möjligheten att träffa nya spelkompisar från andra delar av länet och få stå på scen och spela live, säger Hannes Lundberg, musikskolechef i Robertsfors kommun.

I samtliga av projektets kommuner har det funnits ett sug från ungdomarna att få spela live och ha ett utbyte med andra ungdomar som finns längre bort än inom den egna kommungränsen. Ur ett musiklärarperspektiv ger projektet kommunernas kulturskolor ett större kompetensutbyte. Metoder, idéer, nya kollegiala möten och inspiration från varandras arbeten och tankar kommer att ge ett mervärde för både ungdomar och lärare.
– Inom projektet kommer vi att ha gästföreläsare, workshops och gemensamma träffar där vi kan spela ihop. Vi satsar också på en avslutningskonsert, säger Hannes Lundberg.

Projektet drar igång hösten 2024 och sträcker sig ett år framåt.

Kontaktpersoner

Hannes Lundberg
Musikledare, Robertsfors musikskola
Mobil 073-8011442
hannes.lundberg@robertsfors.se


Ämnen: Kultur

Om Robertsfors kommun

Kustkommunen i Västerbotten med de djupa skogarna, de virvlande åarna, åkermarken med de nyansrika kulturmiljöerna där Bruket fortfarande är en central del. Hos oss växte det moderna industrisamhället fram. Vi har ett sprudlande föreningsliv med stor bredd både i kultur och idrott. Vi är möjligheternas kommun!


Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt

Relaterad media