2020-09-16 07:14Pressmeddelande

Withings presenterar ScanWatch

Withingspionjärer av digital hälsa och uppkopplade analoga klockor, lanserar nu ScanWatch - deras mest avancerade klocka hittills. Scanwatch är utvecklad i samarbete med kardiologer och sömnexperter, och uppfyller den europeiska CE-märkningen för medicinska produkter. Det är världens första hybrida smartklocka som är kliniskt testad för att upptäcka risk för förmaksflimmer och andningsstörningar vid sömn. Med en exceptionell lång batteritid på 30 dagar är ScanWatch utvecklad för att hjälpa användaren mäta sin allmänna hälsa över tid och kan tidigt identifiera allvarliga, men vanligt förekommande, underdiagnotiserade tillstånd som hjärt- kärlsjukdomar och  andningsuppehåll som ofta förekommer under natten.

En genomgående kardiovaskulär hälsoövervakning 

Förmaksflimmer - också kallad hjärtflimmer - karaktäriseras av oregelbundna hjärtslag och är inte sällan ett underdiagnotiserat tillstånd då symptomen ofta kommer periodvis och därför kan missas om man inte går på återkommande läkarbesök. Med ScanWatch kan användaren tidigt upptäcka sina symptom av förmaksflimmer genom ett medicinskt-klassat EKG. Med sin hjärtskanning-funktion i form av en inbäddad PPG-sensor kan ScanWatch meddela användaren om hjärtfrekvensen är låg eller hög och om det finns risk för förmaksflimmer, vilket kan ske trots att användaren inte känner hjärtklappning. När ScanWatch identifierar oregelbundna hjärtslag uppmanas användaren att ta ett EKG med hjälp av klockans display som meddelar ett resultat på endast 30 sekunder. 

Upptäcker andningsstörningar

En miljard människor uppskattas lida av mild till allvarlig sömnapné, men endast 8 av 10 vet om att de har det.[1] Scanwatch kan upptäcka förekomsten av andningsstörningar vid sömn, det vill säga när användaren slutar att andas i flera sekunder ett flertal gånger under natten, vilket i sig kan vara tecken på sömnapné. Sömnandningsstörningar upptäcks med en unik algoritm som baseras på en analys av användarens syrehaltnivå i blodet, rörelse och hjärt- och andningsfrekvens som hämtas in via ScanWatch accelerometer och optiska sensor.

Idag kan användaren se andningsstörningarnas intensitet som skett under natten i Withings Health Mate app, om det är svaga eller starka. Medicinsk-klassad sömnapné-spårning kommer automatiskt bli tillgänglig senare i år när funktionen godkänts av rådande regelverk.

ScanWatch är också utrustad för att följa upp användarens allmänna sömnmönster. Som hur lång, djup och kvalitetsmässig sömnen är. Med klockans alarm-funktion i form av en vibration kan användaren bli väckt när det passar sömncykeln bäst.

“Vi presenterade ScanWatch tidigare i år för en entusiastisk publik och fick ett fantastiskt gensvar. Med tilldelad CE-märkning för klockans unika egenskaper av att upptäcka risk för hjärtflimmer och att mäta blodets syremättnadsnivåer (Sp02), är vi oerhört glada över att nu kunna lansera ScanWatch på den nordiska marknaden”, säger Mathieau Letombe, CEO på Withings.

Withings är för närvarande involverade i ett forskningsinitiativ vid avdelningen för kardiologi på Universitetssjukhuset Ludwig-Maximilians Universitet Munich (LMU), där de integrerar ScanWatch i ett patientprojekt för COVID-19.     

 Mäter all aktivitet och träning

ScanWatch är en avancerad aktivitetsklocka utrustad för att mäta parametrar som steg, kalorier, höjd- och nivåskillnader, träningsrundor (via uppkopplad GPS) och identifierar mer än 30 olika aktiviteter som gång, löpning, simning och cykling. Med funktionen Fitness Level, kan ScanWatch med hjälp av VO2 Max ge en uppskattning av användarens aeroba kapacitet. Det vill säga kroppens förmåga att omvandla syre till energi under fysisk aktivitet. 

Tillgänglighet

ScanWatch är skapad för att passa in i allas liv, sett till både funktion och utseende. Klockans fodral/boett är designat i rostfritt stål med en slitstark urtavla i safirglas som också har en digital display som enkelt navigeras med hjälp av en nyutvecklad krona. Dessutom är ScanWatch vattentålig och har en exceptionellt lång batteritid upp till 30 dagar. 

ScanWatch säljs idag hos Elgiganten, Kjell&Co, NetonNet och Webhallen på den svenska marknaden. Klockan kommer i två storlekar, där den mindre kostar 2 999 sek (38 mm) och 3 199 sek för den större storleken (42 mm). 


 

Om Withings

Withings utvecklar användarvänliga tekniska produkter, uppkopplade till appar som ger omfattande hälsokontroller och vidare ett hjälpmedel för att nå långsiktiga hälsomål.

 

Withings grundades 2008 av innovatörerna Eric Carreel och Cédric Hutchings, som tillsammans med ett team av ingenjörer, läkare och hälso- och sjukvårdspersonal tar fram världens mest effektiva enheter som hjälper till att mäta och analysera människors hälsa. Utbudet inkluderar prisbelönta produkter över hela hälsospektrat inklusive hybrida smartklockor och hälsomätare (Move, Move ECG, Steel HR, Steel HR Sport, Pulse HR), uppkopplade vågar (Body Cardio, Body +, Body), blodtrycksmätare (BMP Core och BMP Connect) och ett avancerat sömnsystem (Sleep Analyzer). Varje mätning och insamlad data vitaliseras i gratisappen Health Mate app där användare kan få tips, motivation och värdefulla insikter om sin hälsa, som går att dela vidare med sin läkare. Läs mer om Withings på withings.com.

 

 [1] Uppskattning av den globala förekomsten och sjukdomsbördan av obstruktiv sömnapné: en litteratur-baserad analys

Benjafield, Adam V et al. The Lancet Respiratory Medicine, Volume 7, Issue 8, 687 - 698


Ämnen: Withings

Om RLVNT Distribution

RLVNT Distribution is the number one distributor and specialist in wearables and sports technology in the Nordics. We are a young, entrepreneurial company driven by our passion for fitness, innovation, health, wearables, hearables and technology. We bring relevant products to the Nordic and Benelux markets through sales offices in Sweden, Norway, Finland, Denmark, France and the Benelux. We have had a strong and rapid growth since the start in 2012. With more than 35 years experience in the distribution industry, RLVNT is the leading distributor of technology products to small and big resellers in all the Nordic and Benelux countries. We pride ourselves in distributing innovative products from world leading and respectable brands such as Marshall, Hyperice, Powerdot, Withings and Wahoo.

Kontaktpersoner

PR manager
Victoria Malmberg