2021-08-11 07:29Pressmeddelande

Ytterligare en möjlighet att tycka till om framtidens nära vård

Den 24 augusti arrangerar Region Västmanland ett digitalt möte om framtidens nära vård. Alla som bor i Västmanland kan delta.

Att skapa en vård som ligger närmare västmanlänningarnas behov är ett stort åtagande. Vi behöver höra åsikter och funderingar för att lyckas så bra som möjligt, säger Robert Lennes, ordförande i Beredningen för invånardialog.

I maj månad hölls tre digitala möten, där varje möte omfattade ett visst område i Västmanland. Det kommande mötet den 24 augusti kommer dock att omfatta hela Västmanland.

Dels vill vi ge västmanlänningarna ytterligare en chans att ställa frågor och tycka till. Dels vill vi diskutera utifrån ett perspektiv som omfattar länet som helhet, säger Fredrik Alm, administrativ chef.

Nära vård är en omställning som genomförs i samverkan mellan Region Västmanland och länets kommuner. Syftet är att sätta patientens behov i centrum, bland annat genom att korta kontaktvägarna, komplettera vården med digital teknik och utöka vårdinsatserna i länet och i hemmet.

Mötet den 24 augusti kommer att hållas via Teams och anmälan kan göras på regionens hemsida.

Resultatet från invånardialogen kommer att sammanställas i en rapport och överlämnas till regionstyrelsen och områdeschefen för Nära vård.

Omställningen till Nära vård omfattar hela Sverige. Läs mer på SKR:s hemsida:

https://skr.se/halsasjukvard/kunskapsstodvardochbehandling/primarvardnaravard.6250.html

För mer information:

Robert Lennes. Ordförande Beredningen för invånardialog. Region Västmanland
E-post: robert.lennes@regionvastmanland.se

Fredrik Alm. Administrativ chef. Region Västmanland
E-post: fredrik.alm@regionvastmanland.se



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.