2020-05-22 11:24Pressmeddelande

Teknikjätten Inet byter betalpartner till Qliro

Inet, som är en av Sveriges ledande återförsäljare av datorer, komponenter och datortillbehör, väljer att samarbeta med Qliro för sina betallösningar. Inet, som under 2019 ökade omsättningen med 23 procent till drygt 1 miljard kronor, blir därmed en av Qliros hittills största partners. Samarbetet inleds omgående.

Inet, som erbjuder det senaste för gaming- och teknikentusiaster, har sedan starten 2000 tagit en ledande position på den svenska marknaden. Redan 2003 lanserades den första riktiga ”webbshoppen” och idag står e-handeln för drygt 70 procent av omsättningen. Inet som sätter kundupplevelsen i centrum fick under 2019 Prisjakts utmärkelse ”Årets Nätbutik”, Pricerunners utmärkelse ”Årets e-handlare” inom sin kategori och vann Sweclockers pris som årets datorbutik.

Nu byter Inet betalpartner för sin e-handel till Qliros flexibla betallösningar. Partnerskapet innebär att Inets kunder på ett enkelt sätt kommer ges möjlighet att betala på det sätt som passar just dem och därmed kunna använda sig av Qliros populära betalprodukter.

- Med Qliro får vi en väldigt lyhörd betalpartner. På samma sätt som vi vill vara nära våra kunder vill vi också arbeta nära våra partners. Det ömsesidiga samarbetet med Qliro, en partner som har en djup förståelse för hela kundresan och vår verksamhet, är något vi verkligen ser fram emot, kommenterar Erik Wickman, VD på Inet.

- Vi är väldigt glada och stolta över att välkomna Inet till oss. Precis som Inet vill vi leverera en kundupplevelse som överträffar konkurrenternas och därmed skapar nöjda och återkommande kunder. Vi ser fram emot att sätta partnerskapet i centrum och att få möjlighet att stötta Inet under deras fortsatta tillväxtresa genom att erbjuda deras kunder våra flexibla betallösningar, kommenterar David Lundqvist, Chief Commercial Officer på Qliro.

Om Inet: Inet, grundat 2000, är en av Sveriges ledande återförsäljare av datorer, komponenter och datortillbehör. Bolaget riktar sig till gaming- och teknikentusiaster med målsättningen att alltid vara först med det senaste i kombination med att leverera en hög servicenivå i alla kanaler. Drygt 70 procent av omsättningen kommer ifrån e-handeln där också den största delen av tillväxten sker men stöds också av den fysiska närvaron i Inets fyra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Under 2019 ökade omsättningen med 23 procent till drygt 1 miljard kronor. 


Om Qliro AB

Qliro, grundat 2014, är ett ledande fintechbolag på den nordiska marknaden som erbjuder flexibla betallösningar för e-handlare och via moderna digitala plattformar erbjuds svenska konsumenter också bland annat förmånliga sparkonton och privatlån. Sedan 2014 har Qliro vuxit snabbt och betallösningarna har använts av mer än 4 miljoner nordiska privatkunder och affärsvolymen de senaste 12 månaderna översteg 5 miljarder kronor. Qliro har sitt säte i Stockholm och är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. För mer information om Qliro se www.qliro.com.


Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt