2021-03-18 08:00Pressmeddelande

Stronger ska nå miljardomsättning och byter betalpartner till Qliro

Qliro fortsätter att vinna mark på den nordiska e-handelsmarknaden och framgångsrikt inleda nya partnerskap med stora handlare. Senaste tillskottet blir Stronger som är en av Sveriges snabbast växande e-handlare för träningskläder för kvinnor. Samarbetet förväntas inledas under andra halvan av året och omfattar förutom Sverige även Strongers verksamhet i Norge, Finland och Danmark.

Stronger är en av Sveriges hetaste e-handlare med sina färgsprakande och inspirerande träningskläder för kvinnor. Med en stark närvaro på sociala medier, nära dialog med sina kunder och samarbeten med influencers har bolaget växt i raketfart sedan starten 2013. Stronger har försäljning i 130 länder och omsatte 308 Mkr under 2020. Stronger har ett starkt hållbarhetsfokus och i dagsläget är mer än 50 procent av materialet i Strongers produkter gjorda i återvunna fibrer men målet är att nå 70 procent innan årets slut.

Tillväxtmålen är höga, redan 2022 har Stronger ambitionen att nå över miljardvallen i omsättning. Som ett led i denna tillväxtresa har Stronger valt Qliro som betal- och e-handelspartner. Partnerskapet innebär att Strongers kunder på ett enkelt sätt ges möjlighet att betala på det sätt som passar dem och få tillgång till Qliros populära betalprodukter som till exempel faktura eller delbetalning.

- Vi står inför nästa steg i vår tillväxtresa där vi vill jobba med de bästa aktörerna på respektive marknad som vi verkar på. På den nordiska marknaden har vi gjort en omfattande jämförelse av olika betallösningar och kommit fram till att Qliro är det bästa valet för oss. Vi ser fram emot att implementera Qliros smidiga och innovativa checkout och ett nära partnerskap! - Juri Gendelman, medgrundare av Stronger.

- Vi är mycket glada att få välkomna ännu en stark e-handlare som Stronger till Qliro! Vi är imponerade av den resa de gjort, den starka position de uppnått inom sitt segment och vi ser fram emot att få vara med och stödja deras framtida tillväxt. Vår moderna checkoutlösning, det nära partnerskapet och de förbättringar vi gjort för konsumenterna i våra digitala kanaler i Norden, som den nya appen och webben bäddar för ett starkt samarbete mellan oss och Stronger. - Johnny Sällberg, CCO på Qliro.

Qliro har under det senaste året ingått partnerskap med andra större handlare som till exempel Biltema, Inet, CAIA Cosmetics och Scandinavian Luxury.

 

Om Stronger: STRONGER är ett snabbväxande e-handelsbolag som erbjuder snygga träningskläder för kvinnor. Dessutom har de utökat sitt sortiment och erbjuder idag även loungewear, beachwear och praktiska träningstillbehör. Deras mål är att inspirera alla kvinnor till att leva ett mer aktivt liv och bli starkare från insidan och ut. Sedan starten 2013 har de växt till ett team på drygt 50 personer, vilket är ett tal som fortsätter att stiga i takt med företagets framfart. I dagsläget fokuserar STRONGER på en global expansion samtidigt som de har ett tydligt hållbarhetsmål. För mer information se https://www.strongerlabel.com/se.


Om Qliro AB

Qliro, grundat 2014, är ett techbolag som erbjuder flexibla betallösningar för e-handlare i Norden och digitala finansiella tjänster till privatpersoner i Sverige. Qliro växer snabbt, under det senaste året har 2,5 miljoner kunder använt sig av Qliros tjänster och volymen med Qliros betalsätt har överstigit 6,2 miljarder kronor. De största ägarna är Rite Ventures med 25,8% ägande och Mandatum Life (Sampo) med 9,8% ägande. Qliro är sedan oktober 2020 noterat på Nasdaq Stockholm med tickern “Qliro”. Qliro har sitt säte i Stockholm och är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. För mer information se https://www.qliro.com.

Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt