2022-02-03 07:30Pressmeddelande

Qliro och Centra ingår större partnerskap

Qliro ingår partnerskap med marknadsledande e-handelsplattformen Centra med fokus på starka konsumentvarumärken. Första gemensamma handlaren att använda Qliro hos Centra är Stronger och ambitionen är att fler handlare ska integreras under första halvåret 2022.

Centra erbjuder en e-handelsplattform för e-handel riktat mot starka varumärken inom framför allt mode och lifestyle. Nu ingår Centra ett större partnerskap med Qliro som en av få utvalda integrationspartners för den nordiska marknaden. Partnerskapet innebär att Centras handlare nu har möjlighet att välja Qliros säkra och konsumentvänliga betallösningar genom en skräddarsydd integrationsmodul. Centras handlare och deras kunder kommer erbjudas förstklassig serviceupplevelse.

- Centra har en intressant position på marknaden med stort fokus på starka varumärken som driver modern e-handel. På Qliro är vi vana att tillhandahålla betallösningar och service till e-handlare i framkant med starka varumärken som till exempel Nelly, Lyko, Inet, CAIA och Stronger. Ett partnerskap med Centra är därför en perfekt strategisk match för oss. Vi är mycket glada över att inleda samarbetet och ser fram emot att växa våra affärer tillsammans. – Johnny Sällberg, Chief Commercial Officer Qliro

- Det finns en stark efterfrågan bland våra handlare efter en betalpartner som Qliro som är enkel att jobba med och som levererar bra produkter, teknik och service. Vi är noggranna med att enbart arbeta med ett fåtal riktigt bra partners inom varje region för att kunna erbjuda bästa tänkbara lösning till våra handlare och ser Qliro som ett starkt val på den nordiska marknaden. Våra handlare har kommit långt i sitt globala tänk och vet vikten av att jobba med de bästa spelarna på respektive marknad. Utöver en bra produkt och lösning är vi imponerade av Qliros dedikerade arbete med integreringen av Stronger och vi ser fram emot att fler starka varumärken framöver kan arbeta med oss och Qliro. – Martin Jensen, medgrundare och VD Centra

Först ut att integrera med Qliro genom Centra var Stronger som gick live tidigare i år. Avtal har skrivits med ytterligare ett par handlare, där integrationen förväntas ske under första halvåret 2022, bland annat det snabbväxande babyproduktbolaget Twistshake.

Om Centra

Centra är en headless e-handelsplattform för nästa generations varumärken med globala ambitioner. Centra's teknik möjliggör skapandet av kraftfulla e-handelsupplevelser som driver försäljning – utan några som helst begränsningar i vare sig design eller teknik. Centra används för att sälja både direkt-mot-konsument och Direct-to-Retail mot återförsäljare, och är kärnan i några av marknadens snabbast växande varumärken, tex. Eton, Craft Sportswear, Ideal of Sweden, Stronger, Maya Delorez och Nudient. Centra grundades 2016 och är idag ett snabbväxande företag med kontor i Stockholm, Sverige, Wroclaw, Polen och New York, USA.


Om Qliro AB

Qliro, grundat 2014, är ett techbolag som erbjuder flexibla betallösningar för e-handlare i Norden och digitala finansiella tjänster till privatpersoner i Sverige. Qliro växer snabbt, under det senaste året har 2,5 miljoner kunder använt sig av Qliros tjänster och volymen med Qliros betalsätt har överstigit 7 miljarder kronor. De största ägarna är Rite Ventures med 26 % ägande och Mandatum Private Equity (Sampo) med 10% ägande. Qliro är sedan oktober 2020 noterat på Nasdaq Stockholm med tickern “Qliro”. Qliro har sitt säte i Stockholm och är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. För mer information se www.qliro.com.


Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt