2019-12-12 06:00Pressmeddelande

Qliro lanserar digital plattform för finansiella tjänster och inleder samarbete med Insurely

Qliro, som idag är betallösningspartner till mer än 50 större e-handlare i Norden och har mer än två miljoner aktiva privatkunder i Sverige, breddar sitt erbjudande mot konsumenter och lanserar en digital plattform för finansiella tjänster i Qliros web och app. I plattformen kommer bolag med starka kunderbjudanden erbjudas plats för att distribuera sina tjänster i ett partnerskap med Qliro. Först ut att integreras är den snabbväxande insurtech-startupen Insurely som genom sin digitala tjänst förenklar för privatpersoner att få överblick och kunna jämföra sina försäkringar med andra alternativ.

Under 2019 har Qliro vuxit snabbt och blivit betallösningspartner till handlare som Ginza, Itsperfect, Eleven, Nordicfeel, iPiccolo-koncernen, BestOfBrands, Baresso och Dramaten. Utöver att vara betallösningspartner till större e-handlare i Norden så erbjuder Qliro sedan tidigare sparkonton och lån till privatpersoner i Sverige. För att kunna erbjuda fler relevanta produkter lanseras nu en integrerad bankplattform som möjliggör en snabbare och kostnadseffektivare vidgning av produkterbjudandet.

 – Den nya plattformen ger oss fantastiska möjligheter att integrera relevanta finansiella tjänster i vårt existerande ekosystem. Istället för att begränsa vårt konsumenterbjudande till ett par finansiella tjänster som vi utvecklar själva, kommer vi nu ha möjligheten att erbjuda en bredare palett av relevanta fintechbaserade tjänster via Insurely och andra partners. På så sätt kan vi öka interaktionen och addera mervärden för våra kunder kommenterar Martina Skande, Chief Product and Marketing Officer på Qliro. 

Insurely har på kort tid fått stort genomslag för sin tjänst som låter konsumenter enkelt kunna få tillgång till och få en överblick över sina försäkringar på en och samma plats.

 – Qliros räckvidd med miljontals användare som interagerar med deras digitala plattform öppnar nya dörrar för oss. Vår mission är att via vår digitala lösning hjälpa privatpersoner att få kontroll över sina försäkringar och vara rätt försäkrade. Med Qliro som partner får vi en möjlighet att nå ut med vårt erbjudande till en stor publik i rätt kontext, kommenterar Martin Einemo, CEO på Insurely.

 – Insurelys målbild att förändra och förenkla hur konsumenter hanterar sina försäkringar passar den digitala användaren som handen i handsken. Samarbetet med Insurely är därför väldigt spännande och passar perfekt i vår strategi att erbjuda finansiella tjänster som förenklar våra kunders vardag, kommenterar Martina Skande på Qliro.

Qliros digitala bankplattform är planerad att lanseras under första kvartalet 2020.

För mer information, kontakta:

Martina Skande, Chief Product and Marketing Officer: martina.skande@qliro.com eller 0703 17 90 83

Andreas Frid, Head of Investor Relations: andreas.frid@qliro.com eller 0705 29 08 00

Om Insurely:

Insurely är en gratis digital försäkringstjänst som ger konsumenter översikt över sina försäkringar, oavsett försäkringsbolag. Bolaget arbetar för att digitalisera och förenkla försäkringsbranschen utifrån konsumentens bästa. Med Insurely kan konsumenter enkelt hantera sina försäkringar och få bättre förståelse för sina försäkringsbehov. Insurely lanserades 2018, grundad av Lotta Rauséus, Martin Einemo, Johan Forsman och Eric Sevelius. The Great Collective AB är registrerad försäkringsförmedlare hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget har sitt säte i Stockholm. Läs mer på insurely.se.


Om Qliro AB

Qliro, grundat 2014, är ett ledande fintechbolag på den nordiska marknaden som erbjuder flexibla betallösningar för e-handlare och förmånliga sparkonton och lån för konsumenter. Sedan 2014 har Qliro vuxit snabbt och betallösningarna har använts av mer än 4 miljoner nordiska privatkunder och affärsvolymen de senaste 12 månaderna översteg 5 miljarder kronor. Qliro har sitt säte i Stockholm och är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Qliro är dotterbolag till den börsnoterade koncernen Qliro Group som den 21 oktober 2019 kommunicerade att man inlett en process för att notera Qliro på Nasdaq Stockholm under första halvåret 2020.