2019-11-05 15:41Pressmeddelande

Qliro inleder samarbete med Ginza

Ginza fortsätter att storsatsa på sin e-handel och inleder nu samarbete med Qliro gällande betallösningar. Samarbetet innebär att Qliro ytterligare stärker sin ställning som ledande betalleverantör för Nordens största e-handlare.

Ginza, som etablerades redan 1968 och är pionjärer inom e-handel, fortsätter nu sin satsning på sin e-handel med Qliro som betallösningspartner. Med över 380 000 varor inom främst musik, film och retroartiklar och en årlig omsättning på cirka 180 Mkr är Ginza en ledande aktör inom e-handel.

Framöver kommer Ginzas kunder på ett enkelt och smidigt sätt betala på det sätt som passar dem och till exempel använda sig av Qliros fakturalösning eller delbetalning genom Qliros checkoutlösning.

- Med Qliro får vi en etablerad partner som förstår kundresan och våra utmaningar, och framförallt, ger oss den uppmärksamhet och täta partnerskap som krävs för att stärka hela vår e-handel, kommenterar Hans Haraldsson, VD Ginza AB

- Det känns väldigt roligt att få erbjuda Ginza och deras kunder en modern och smidig betalningslösning som gör det enkelt och flexibelt för kunden att handla på det sätt som passar just dem, kommenterar David Lundqvist, Chief Commercial Officer på Qliro.

Partnerskapet med Ginza är ett av flera nya partnerskap som Qliro annonserat på kort tid. Under året har hittills samarbeten med bland annat Dramaten, Itsperfect, Eleven, Nordicfeel, iPiccolo, BestOfBrands och Baresso offentliggjorts. Qliro samarbetar sedan tidigare med andra stora handlare som Lyko, Bangerhead, Nelly, CDON, Campadre, Parfym.se och många fler stora aktörer. 

Om Ginza: Ginza är ett svenskt e-handelsbolag som främst säljer musik, film, TV-spel, datorspel och retroartiklar. Ginza har även försäljning via en fysisk butik i Fåglum. Ginza har lager på omkring 30 000 artiklar och cirka 380 000 beställningsvaror.

 


Om Qliro AB

Qliro, grundat 2014, är ett ledande fintechbolag på den nordiska marknaden som erbjuder flexibla betallösningar för e-handlare och förmånliga sparkonton och lån för konsumenter. Sedan 2014 har Qliro vuxit snabbt och betallösningarna har använts av mer än 4 miljoner nordiska privatkunder och affärsvolymen de senaste 12 månaderna översteg 5 miljarder kronor. Qliro har sitt säte i Stockholm och är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Qliro är dotterbolag till den börsnoterade koncernen Qliro Group som den 21 oktober 2019 kommunicerade att man inlett en process för att notera Qliro på Nasdaq Stockholm under första halvåret 2020.


Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt