2021-11-11 07:05Pressmeddelande

Victoriakliniken ser uppsving på antalet skönhetsbehandlingar

Efterfrågan på olika kosmetiska ingrepp har ökat i spåren av pandemin. Enligt branschen kan det bero på ökad användning av digitala tjänster och sociala medier. Victoriakliniken har noterat ett ökat intresse för bröstlyft, vanligtvis som en del i en mommy makeover.

Att spendera timmar i digitala möten, där man hela tiden är medveten om hur man ser ut, har gett en bieffekt. Plastikkirurgi, botox och fillers är nu populärare än någonsin. Trenden med “zoom-boom” har blivit ganska tydlig internationellt, men även i Sverige finns en växande trend när mötestjänster som Zoom och Teams blivit vardag för de flesta på deras hemmakontor. På Victoriakliniken har man framförallt även sett en ökning av intresset för bröstlyft, något som ofta görs som en del i en mommy makeover.

– Det är sant att några av våra patienter har uttryckt missnöje med sitt eget utseende efter timmar med digitala möten och liknande. Vi kan även bekräfta att vi har upplevt en stor ökning av antalet personer som vill göra bröstlyft i spåren av pandemin, ofta som en del av mommy makeover under pandemin. Det kan bero på att det nu har funnits utrymme för större ingrepp då ens partner kunnat ställa upp och hjälpa till med barnen och i hemmet, säger Dr. Marie Jaeger, plastikkirurg på Victoriakliniken.

Hon berättar även att efterfrågan på skönhetsingrepp exploderade redan under våren 2020, då många fick övergå till att arbeta hemifrån.

I dagens samhälle finns det också en växande trend där allt fler kvinnor och män är positiva till att lägga sig under kniven, något som märks via en ökad aktivitet på social media. Samtidigt har också teknikerna för plastikingrepp förbättrats avsevärt under de senaste åren och många kliniker i landet erbjuder numera trygghetsgarantier, vilket medför att allt fler vågar utföra ett större ingrepp som bröstlyft.

 

Presskontakt

Frida Engström, Public Relations Manager

frida.engstrom@prdirekt.se

 

 

 

 


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.


Kontaktpersoner

Frida Engström
Public Relations Manager
Frida Engström