2021-04-12 05:00Pressmeddelande

Prenumeration.se - Tidningsprenumerationer ger tidningshusen vinster igen

Den rådande pandemin väntades påskynda tidningsdöden. Det blev snarare det motsatta - och flertalet tidningar har rapporterat om positiva resultat för 2020. Vissa av mediehusen slog till och med rekordresultat. 

 

Allt fler mediehus bad om hjälp när pandemin blev ett faktum under mars och april.

Detta på grund av att annonsmarknaden fullkomligt rasade och flera av tidningarna hade behov av särskilt stöd. Dock när 2020 summeras kan vi tvärtom se att fler av tidningshusen gjort stora vinster. Dagens Nyheter gjorde en rekordvinst på hela 202 miljoner. Även Aftonbladet omsatte för mer än fjolåret år och överlag finns det nästan inga större tidningshus som verkar haft ett dåligt år. Den stora frågan är då vad som har hänt.

 

Tidningshusen själva berättar att man har gjort ett skifte från annonser, som länge varit verksamheternas tyngdpunkt, till prenumerationer. Prenumerationer är en växande trend inom många branscher och pandemin har påskyndat accelereringen där både video- och ljudstreaming har gått otroligt bra. Jämförelsetjänster som Prenumeration.online och Prenumeration.se låter konsumenter jämföra olika dagstidningar till månadstidningar på nätet.

 

När det kommer Bonnier news-tidningarna eller kvällstidningar så är det deras plus-tjänster samt betalinnehåll som påverkat förändringen. Andra medier som inte haft liknande betaltjänster har istället fått varsla personal.

  • Den accelererande trend som väntade bli mediernas död, tog en mycket intressant vändning. Det har nu snarare påskyndat en förflyttning som ger tidningshusen och medierna vinster igen, säger pressansvarig på Prenumeration.se

 

Under decennier tidigare, om man hade en prenumeration så var det troligt att det var för en ett lokalt gym eller ett kabelpaket. Numera ser vi att det dyker upp prenumerationer på allt från TV-program och musik till mat, kläder och hushållsartiklar. Den växande trenden med prenumerationer gäller alltså inte bara för mediebranschen.

 

Prenumerationer har tagit världen med storm, och skiftet är mest synligt i underhållningsbranschen, men faktum är att fler och fler branscher har tagit till hjälp av prenumerationsmodellen för att förbättra sina vinster. Det har visat sig vara framgångsrikt för att rikta in erbjudanden via appar när allt fler människor är uppkopplade via sina telefoner. Men prenumerationer är också fördelaktigt för konsumenterna, som kan spara en hel del tid genom att ha löpande abonnemang av exempelvis matkassar, som levereras hem direkt till dörren.

Detta talar till en annan faktor: bekvämlighet. Av de tre stora prenumerationsfördelarna – påfyllning, bekvämlighet och tillgång– blir påfyllningsskopan en extra bekvämlighet. Varför skulle du springa till butiken var tredje vecka för hundmat eller kol till din grill när du kan prenumerera på dessa artiklar?

 

En annan stor anledning till ökningen av prenumerationsmodellen är priset. Med prenumerationer kan företag locka med billigare priser än de som säljs i fysiska butiker, plus att de levererades direkt till kundens dörr. Anpassning är en tredje anledning till att prenumerationer är så heta. Vissa företag har satsat på att möjliggöra skräddarsydda erbjudanden efter varje kunds smak. Dessa prenumerationer skickar dig inte bara personligt anpassade saker, utan de får dig också att känna dig speciell.

 

Presskontakt

info@prenumeration.online


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.