2021-08-18 13:12Pressmeddelande

Nya tjänsten Laddningsbox.se hjälper konsumenter att hitta rätt elbilsladdare

Idag finns det enormt många installatörsföretag och elbilsladdare på marknaden. Som konsument är det därför ofta svårt att ta ett välgrundat beslut om vilken elbilsladdare man bör välja.

 

Tjänsten vill göra det valet enklare för konsumenter genom en oberoende jämförelsetjänst som erbjuder information, guider och dessutom en jämförelse av de största aktörerna för elbilsladdare just nu.

 

Den nya jämförelsetjänsten låter konsumenter ta ett mer välinformerat beslut genom att ge dig all den villkorslösa information som kan hjälpa dig att hitta en laddbox som uppfyller just dina krav.

 

Elbilen har under det senaste åren blivit ett allt mer populärt alternativ till de fossildrivna transportmedlet. Inte bara för att det är ett mer klimatsmart alternativ utan också för att drivmedlet är så mycket billigare.

 

Utvecklingen går ständigt framåt och de uppladdningsbara batterierna räcker för längre och längre körning. Samtidigt går allt fler aktörer mot att tillverka egna elbilar vilket i sin tur pressar ner priserna än mer.

 

Men för att en investering i en elbil ska vara ett hållbart alternativ i längden gäller det dock också att uppladdningen är smidig. Att ladda sin elbil på publika laddstationer är ofta inget hållbart alternativ i längden eftersom det kräver en del framförhållning.

 

Att installera en laddbox hemma blir därför allt mer populärt eftersom det både sparar tid då man kan ladda elbilen nattetid men det är också många gånger billigare än att ladda vid publika stationer.

 

Det gröna skatteavdraget har också gjort att allt fler konsumenter nu väljer att investera i sin egna laddbox på tomten. Skatteavdraget gör det nämligen möjligt att göra avdrag på hela 50 % av installation och köp av laddbox.

 

I Sverige görs idag även andra stora satsningar för klimatet däribland avskaffandet av fossila bränslen. I regeringens klimatpolitiska handlingsplan finns en aktiv plan för hur förnybara drivmedel ska ersätta det gamla fossila bränslena.

 

Elektrifieringen kommer i stort sett vara klar till 2026. Alla bilar som byggs då kommer vara elbilar med undantag för vissa specialfordon” säger framtidsforskaren Ray Wills, VD på rådgivningsfirman Future Smart Strategies om elbilens utveckling


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.