2022-02-16 11:00Pressmeddelande

Ny tjänst låter dig jämföra elbilar på marknaden

Elbilista.se vill göra det enklare för konsumenter att göra ett välinformerat val av elbil genom sin nya plattform.

 

Idag växer den nya elbilstrenden sig allt starkare, inte minst i Sverige. Klimatförändringarna och de ständiga hoten från världens alla hörn om att vi måste förändra vårt sätt att leva har verkligen tagit fäste. Idag vill allt fler konsumenter göra mer klimatvänliga val i vardagen, inte minst när det kommer till val av fordon.

 

För några år sedan fanns det egentligen bara ett alternativ när det kom till transportmedel. Alla fordon drevs av bensin, diesel och olja. Detta är dock inte längre sanningen. Idag finns det fordon som helt eller delvis kan drivas på el vilket är långt mycket mer klimatvänligt än de tidigare fordonen.

 

Omställningen från fossilt till förnybart är dock inte alltid helt enkelt, speciellt för konsumenter som har svårt att välja modell på elbil. Det finns en uppsjö modeller av elbilar på marknaden idag och ju fler konsumenter som intresserar sig desto fler tillverkare väljer också att tillverka sin egna modell på elbil.

 

Det blir heller inte enklare i och med alla tillval konsumenter idag kan välja mellan. Detta vill Elbilista ändra på. Tanken bakom Elbilista och deras tjänst är att det ska bli enklare för konsumenter att göra ett mer informativt val när det kommer till att välja elbil. Elbilista har på sin plattform samlat all information konsumenter behöver ha koll på om de elbilar som finns på marknaden. På plattformen kan konsumenter också jämföra olika modeller sinsemellan.

 

Att som konsument jämföra olika modeller, märken och egenskaper är alltid rekommenderat. Många modeller på elbilsmarknaden är nämligen väldigt lika. En del är visserligen mer anpassade för familjer medans andra snarare kan anses som sportbilar men det är viktigt att inte bara jämföra utséende utan också egenskaper.

 

Det är dessutom viktigt att säkerställa att elbilen i fråga har ett kompatibelt uttag av Typ 2. Detta eftersom de allra flesta publika laddstationer endast erbjuder denna typ av laddsladd och uttag, dock främst i Europa.

 

Alla elbilsmodeller av europeiskt ursprung tillverkas i regel alltid med typ 2 uttag men det är ändå viktigt att som konsument undersöka detta eftersom det annars kan leda till att alternativen när det kommer till uppladdning på publika laddstationer minskar kraftigt.

 

Det finns mycket information som kan vara bra att känna till för konsumenter som är intresserade av att investera i en elbil. Men det är inte alltid lätt att få tag i den informationen utan att direkt vända sig till en av de många tillverkarna men då försvinner samtidigt möjligheten att jämföra de olika alternativen till elbilar sinsemellan på ett smidigt, lättillgängligt sätt.

 

Detta förenklar Elbilista genom sin tjänst som både låter dig hitta all information om alla elbilar på marknaden just nu samtidigt som du också kan jämföra dem sinsemellan.


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.