2020-05-11 05:00Pressmeddelande

Matkasse.nu - Intresset för att handla mat på nätet ökar

De senaste veckorna har det skett en stor ökning av mathandel på nätet - I samma takt som coronautbrottet växer handlar nu allt fler svenskar sin mat online. Jämförelsesajter av matkassar ser en stor ökning av besökare på deras sajter.

Under den senaste månaden har det kommit allt fler restriktioner på grund av coronaviruset. Det resulterar i att allt fler personer stannar hemma samtidigt som att intresset för att handla mat online ökar dramatiskt.

– Vi ser ett ökat tryck på matkassar och vi har märkt av en helt ny kundtillströmning. Kunder som aldrig tidigare använt våra sajter som väljer nu bort att gå till en fysisk butik, säger pressansvarig.

Man kan idag se ett visst bunkringsbeteende bland svenskarna och att allt fler handlar mer än vad de egentligen behöver. Mr Internet AB har ett av de största nätverken för information och jämförelse av matkasseabonnemang och de driver sajterna Matkasseguiden.se, Matkasse.nu, Matkassen.com och matkasseidag.se. Företagen har ett tätt samarbete med deras olika leverantörer som finns listade på sajterna, och trots den stora ökningen av mathandel på nätet så syns det ännu inga tecken som visar att vissa matvaror skulle ta slut.

Matkasseidag.se hör till en av de nyare sajterna och är en komplett tjänst för den som vill jämföra olika matkassar och leverantörer. På sajten finns de största aktörerna i branschen samlade så att kunder lättare kan ta ett välgrundat beslut när det är tid för att beställa mat.

–  Färdiga matkassar är en smidig lösning i tider som dessa. Att handla mat online gör att man slipper utsätta sig för trängsel i butiker. Recepten i matkassar är också noggrant planerade så att alla råvaror ska användas och därmed minskas matsvinnet vilket är bra för vår miljö, säger pressansvarig.

Pressansvarig

info@mrinternet.se


Om PR-Direkt

PR Direkt Flaggan 1338 11674 Stockholm 010-551 75 00 https://prdirekt.se/ PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.


Kontaktpersoner

Frida Engström
Public Relations Manager
Frida Engström