2021-08-09 09:40Pressmeddelande

Kampanjpris på elen

Vilka elbolag har kampanjpris på sin el

Det är oftast som så att de stora elbolagen och även uppstickare nyttjar kampanjpris på elen. Anledningarna är oftast att bättra på sin kundstock och att elbolagen efter kampanjtiden kan börja tjäna pengar på dig som kund. Detta har att göra med täckningsbidrag och hur varje elbolag räknar på sina vinster och förluster. De stora elbolagen som Vattenfall och Skellefteå Kraft kan ha råd med kampanjer på grund av sin storlek och då de vill ha in mer kunder under vissa perioder. Mindre aktörer som Cheap Energy kan behöva köra kampanjer för att bygga upp sin kundstock.

Billigt elpris eller icke kampanjpris

När man är ute och letar elbolag så är det enkelt att ställa sig frågan, hur billigt elpris kan jag få? Det beror ju helt på om du nyttjar så kallade billiga elbolag som kör med kampanjpriser på sin el. Märk väl att det finns de elbolag som inte alls har kampanjer men har billigt elpris som standard. Det är den fria marknaden som får dessa elbolag att ta dessa beslut där de pressar varandra mot att erbjuda bästa elpris och det är därför Elbyte finns. Det är viktigt som kund att känna till att det skiljer sig mellan kampanjpris och det elpriset som sedan elbolaget har efter kampanjen får ut.

Vad ingår i ett kampanjpris

I kampanjpriset så är det vanligt att månadsavgiften utslaget på öre/kWh och påslaget kan vara sådant som de bjuder på. På vår sida är det enkelt att se hur länge kampanjpriset gäller. Det är samma sorts el som ingår i ett kampanjpris på el som om du väljer ett alternativ utan kampanj.

Är det bäst att välja kampanjpris eller vanligt ordinarie elpris

Detta är en funktion som vi jobbar på att kunna visa, dvs. elpriset med eller utan kampanjpris så att det ska bli tydligare för kunden huruvida elpriset är lågt efter kampanjen. I dagsläget får man kalkylera ihop detta elpriset och det finns därmed stor förbättringspotential

Är elpris kampanj något för mig

Det beror helt på huruvida du orkar byta elavtal regelbundet så att du alltid har billigast elpris eller om du nöjer dig med att få kampanj ett tag på elpriset och att du sedan kan tänka dig det elbolagets ordinarie elpris. Vi på Elbyte gillar aktiva kunder och skickar ut information till våra kunder om hur de kan tänka kring fasta eller rörliga elavtals samt det allt mer populära timprisavtalet.

Finns det kampanjpris på timavtal

Inte än så länge, då timprisavtal som Tibber, Greenely och Dogood El erbjuder funkar på ett annat sätt. Där ska du tjäna pengar genom att nyttja elen när den är billig. En rolig sak som du kan göra för att se vart du sparar mest pengar är att välja timprisavtal en period  och sedan ha billigt elavtal med kampanjpris för att se vad som är bäst. Sen får du ju också tänka på den alternativa kostnaden som uppstår när du måste vara aktiv i en app varje dygn gentemot att luta dig tillbaka och låta elpriset tala för sig. Framtiden får visa helt enkelt vad som är billigast och vi tror det finns utrymme för båda sortens elbolag och elleverantörer.


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.