2022-09-29 11:41Pressmeddelande

Gamla julkort är tillbaka!

 

I år är det många som går bort från traditionella nyårskort med semesterbilder och lyckönskningar. I stället skickar de flesta av oss semesterhälsningar via sociala medier som Facebook eller Instagram. Men det finns faktiskt en rad fördelar med att skicka gammaldags julkort. Här är några av dem: 

 

  1. Det visar att du bryr dig. Kära, vänner och familj kommer att vara tacksamma för att få ett julkort med posten, eftersom det kommer att visa att du tänkt på dem och sett fram emot att fira jul med dem.

  2. Julkort är ett bra sätt att hålla kontakten på. För de flesta av oss är julen en hektisk tid, men genom att skicka ett julkort kan vi hitta tid att sätta ord på vad som har hänt under året och vad vi ser fram emot under det nya året. 

  3.  Julkort kan lägga personlighet till semesterperioden. Alla älskar att få post, men det är särskilt trevligt att få post som inte bara handlar om räkningar eller annonser! Kan dina julkort vara lika unika som du är, med en bild på dig själv eller din familj, eller kanske en speciell hälsning eller en dikt? 

  4. Du stödjer norska företag. Norska tryckerier och postföretag har haft det svårt den senaste tiden, men genom att köpa julkort stödjer du jobb i Norge. Dessutom är det ofta billigare att skicka ett julkort med posten än att säga ”Happy Holidays” via sociala medier! 

  5. Julkort sparas och tas ut om och om igen. De allra flesta av oss har ett eller flera vykort från vår barndom någonstans i en byrålåda, och det är alltid trevligt att få ut dem igen då och då (särskilt om de har fina minnen förknippade med dem). Kanske kommer dina barn eller barnbarn att göra detsamma om tio eller tjugo år? 

  6. Du hjälper till att rädda miljön! Genom att skicka semesterhälsningar över internet släpper vi ut mycket CO2 i form av energiförbrukning som behövs för datorer, surfplattor med mera. Samtidigt kräver pappersproduktion mycket resurser, så det rekommenderas att välja ett vykort av återvunnet papper (eller ännu bättre, gör det själv!). 

 

Så det finns mycket bra med gammaldags julkort! Så nästa gång planerar du dinasemesterhälsningar, kanske det är en bra idé att skicka dem på gammaldags vis? :) Kom   ihåg att du stödjer jobb i Norge, skyddar miljön - och sist men inte minst; visar omsorg! God Jul!

 


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.