2021-09-23 05:36Pressmeddelande

Financer.com - Allt fler svenskar handlar i fonder 2021

Nysparandet i fonder fortsätter växa bland svenskarna. De första sex månaderna på året investerades det rekordbelopp i fonder, detta enligt uppgifter från Fondbolagens förening. Fonder har blivit ett hett ämne. För att möta den stora efterfrågan om vägledning inom ämnet har jämförelsetjänsten Financer.com publicerat en guide om fondsparande.

Ingenstans i vår värld är fonder en så pass populär sparform som i Sverige. Hela åtta av tio svenskar sparar i fonder enligt Fondbolagens förening. Det faktum att fler och fler svenskar väljer att lägga tusenlappar på fonder kan bero på den positiva börsutvecklingen som setts sen senaste tiden.

Idag finns det många sätt att skaffa sig kunskap om fonder på och tillgången till gratis utbildning kan också ha varit en bidragande faktor till det ökade intresset för fonder. Den som är intresserad av att komma igång med fonder bör starta med att välja en bra nätmäklare. Ett bra tips är att jämföra nätmäklare för fonder på Financer.com för att hitta den som passar dig bäst.

Financer.com är en jämförelsetjänst som jämför finansiella produkter och tjänster för att hjälpa privatpersoner att spara pengar. I deras guide om fonder delar de med sig av nyttiga tips och information som kan hjälpa den som vill komma igång med sitt fondsparande.

Den som vill börja handla fonder behöver först och främst skaffa sig grundläggande kunskap om hur aktier fungerar. Till början är det också en god idé att välja en bred aktiefond för att sedan utveckla och lägga till andra aktier i sin personliga portfölj.

“Att välja fonder är inte det enklaste och det är ett beslut som vilar helt och hållet på individen själv, utifrån dennes önskemål och värderingar. I vår vägledning går vi noga igenom de olika fondtyperna och kategorierna som finns att välja mellan. Detta så att det ska bli enklare att jämföra olika fonder så att användare i slutänden kan välja den typ av fonder som de vill investera i”, säger pressansvarig på Financer.com

Presskontakt

Tobias Ahlqvist, Country Manager Financer Sverige

tobias@financer.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.


Kontaktpersoner

Frida Engström
Public Relations Manager
Frida Engström