2021-04-22 05:30Pressmeddelande

Evide Group utökar sin portfolio av jämförelsetjänster: Elavtaldirekt.se

“Med Elavtaldirekt.se vill vi framhäva andra viktiga aspekter som kan vara viktiga för dagens konsumenter utöver låga priser och det röra sig om grön el, hög konsumentnöjdhet och transparenta villkor”, säger Vidar Hwang, VD Evide Group AB.

 

Evide Group har en stor portfolio av olika hemsidor som erbjuder informations- och prisjämförelser inom flera nischade marknader. Med hemsidan https://elavtaldirekt.se tar bolaget nu klivet ut på eljämförelsemarknaden - en bransch som tidigare varit mycket begränsad när det kommer till jämförelser.

“Det fanns ett stort behov av en ny aktör på jämförelsemarknaden av elavtal. Detta eftersom det tidigare på jämförelsemarknaden av elavtal bara fanns en privat aktör tillsammans med statliga aktören Elpriskollen. Dessa två hemsidor fokuserar som huvudregel på jämförelser utifrån lägst pris. Dagens medvetna konsumenter vill dock kunna hitta elavtal baserat på grön el, transparenta villkor och konsumentnöjdhet. Av den anledningen lanserade vi Elavtaldirekt.se ”, säger Vidar Hwang, VD Evide Group AB.

Grön el - Elcertifikat och Bra Miljöval

När man jämför elavtal så skiljer detta sig stort från hushåll till hushåll beroende hur låg eller hög hushållets elförbrukning är. För många är det också viktigt att kunna välja ett elavtal som passar ens personliga preferenser och det exempelvis handla om el som kommer från förnyelsebara källor.

De senaste åren har efterfrågan på grön el ökat bland svenska konsumenter och pressen på elproducenterna att leverera el som kommer från förnyelsebara källor har vuxit. Genom att använda hemsidan Elavtaldirekt.se kan konsumenter enkelt filtrera och söka på grön el för att jämföra olika producenter som tillverkar förnyelsebar energi. De vanligaste certifieringarna för grön el är Elcertifikat och Bra Miljöval.

 

Pressansvarig:

Vidar Hwang, VD Evide Group AB

vidar@evide.se


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.


Kontaktpersoner

Frida Engström
Public Relations Manager
Frida Engström