2020-10-26 08:12Pressmeddelande

Ett nytt samarbete mellan ExpressVPN och LastPass

ExpressVPN presenterar ett samarbete med lösenordshanteraren LastPass, som innebär att det blir ännu enklare för användarna av tjänsten att skydda sig online och surfa säkrare. Genom samarbetet får både de nuvarande prenumeranterna och alla nya prenumeranter en chans att testa säkerhetstjänsten ExpressVPN utan extra kostnad under en månads tid.

LastPass kunder har redan tagit steg mot säkrare surf och skydd av den personliga integriteten. Genom samarbetet mellan LastPass och ExpressVPN kan alla dessa kunder nu även få uppleva fördelarna med VPN helt utan kostnad. Alla prenumeranter på LastPass Premium och Families kan få testa ExpressVPNs tjänst, detta genom att välja erbjudandet från sitt Security Dashboard efter att ha loggat in på sitt konto i LastPass.

Dan Michele, LastPass produktionschef på LogMeIn berättar att de valde samarbetet med ExpressVPN på grund av företagets stabilitet, snabbhet, säkerhet och enkla användargränssnitt, samt för att ExpressVPN delar LastPass passion för att hjälpa internetanvändare skydda sin integritet på nätet. “Våra användare har tydligt uttryckt att de värderar integriteten och säkerheten en VPN ger, därför är vi glada över att samarbeta med ExpressVPN för att kunna erbjuda våra kunder detta extra skydd vid internetanvändning.”

En perfekt match för alla inblandade

Samarbetet för samman två av de främsta företagen inom internetsäkerhet som erbjuder privatpersoner samt företag de mest nödvändiga verktygen och den mest moderna tekniken för att värna om privatlivet och förhindra intrång.

Under lång tid har LastPass ansetts vara bland de mest framstående företagen som sysslar med lösenordshantering tack vare sin teknik som genererar unika och slumpmässiga lösenord för vardera registrering online, vilket ger säkrare surf för användaren. Alla lösenord skapade av LastPass lagras i ett valv som användaren får åtkomst till genom att lägga ett enda huvudlösenord på minnet och får på så vis tillgång till alla sina inloggningsuppgifter. På så vis minskar risken för lösenord som är enkla att hacka och förlust av användarens personliga data.

ExpressVPN erbjuder användaren marknadens främsta kryptering av internetaktiviteten och kompletterar på så vis LastPass. Användarens IP-adress förblir dold med en VPN och genom detta skyddas data och förhindrar analys och lagring av känslig personlig data och internetvanor.

Ökande medvetenhet om internetsäkerhet

Långt fler intresserar sig för VPN-tjänster och privat surf på senare år, detta på grund av att medvetenheten gällande onlinesäkerhet ökat. Aktuella undersökningar från GlobalWebIndex visar att hela 30 % av alla som kopplar upp sig använder sig av en VPN-tjänst minst en gång i månaden.

Flera större teknikföretag som HP och Dynabook har inlett partnerskap och samarbeten med ExpressVPN för att kunna ge sina kunder en trygg, pålitlig och effektiv lösning för säkrare surf. Till exempel kommer alla nya datorer från HP med ExpressVPN redan förinstallerat och en gratis provperiod inkluderad på 30 dagar. Ett flertal liknande samarbeten med teknikföretag planeras för att ge fler användare möjligheten att upptäcka fördelarna med säkerheten ExpressVPN erbjuder.


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.