2020-10-14 09:41Pressmeddelande

Börskollen släpper ny funktionalitet i tjänsten - Pressmeddelanden

Ekonominyheter, videos, blogginlägg och insynshandel får nu sällskap av pressmeddelanden i den snabbt växande tjänsten. Börskollen tar nu ett stort steg framåt för att bli en allt mer heltäckande tjänst som snabbt och smidigt levererar alla typer av nyheter till sina användare!

 

Tjänsten som redan idag samlar över 6.000 börs- och ekonominyheter varje månad från fler än 70 olika källor får nu förstärkning av ytterligare en nyhetstyp: pressmeddelanden.

 

Till en början kommer pressmeddelanden att finnas tillgängligt för nordiska bolag, där informationen är skriven på svenska. Men Börskollen tittar även på att kunna läsa in fler språk framöver. Pressmeddelanden läses in från de största källorna i Norden, så som Cision, GlobeNewswire samt MFN. Med detta täcker man in majoriteten av de svenska och övriga nordiska börsnoterade bolagen och man tittar även på att ansluta fler aktörer.

För dig som gillar snabb information

För användarna som har skapat bevakningar av börsnoterade bolag och aktier i tjänsten är det här ett välkommet tillskott. En stor fördel med just pressmeddelanden är att de vanligtvis utgör själva ursprungskällan, vilket gör att användaren mer eller mindre omgående kommer att kunna få en pushnotis till sin telefon för sina bevakade bolag. Detta kan jämföras med en mer traditionell nyhet” som oftast är en någon form av omskrivning av ett pressmeddelande och då per definition kommer att skrivas och levereras med viss fördröjning.

Bolagsbevakning av Kindred eller SaltX Technology

Bevakning av bolag och aktier utgör en stor och mycket uppskattad del av tjänsten idag. En användare som har skapat konto (kostnadsfritt) och loggat in har möjligheten att skapa en bevakning av till exempel Kindred eller Saltx Technology och då få en automatisk pushnotis direkt i telefonen vid en ny händelse som rör Kindred eller SaltX aktie. Det kan vara i form av en nyhetsartikel om bolaget, att det omnämns i ett blogginlägg eller i ett videoklipp, att en ny insynstransaktion har registrerats och numera även vid ett nytt pressmeddelande från bolaget själva.

 

Börskollen samlar nyheter för fler än 2.000 bolag, vilka du som användare enkelt kan skapa bevakningar för och hålla dig uppdaterad om!


Om PR-Direkt

Vi på PR-Direkt har gjort det enkelt för dig att lyckas med PR. Du tecknar ett PR-paket och får utmärkt exponering genom Sveriges ledande webbportaler och PR-plattformar. Resultatet blir att din nyhet, ditt företag och dina produkter når fram till rätt personer, blir omskrivna och omtalade.